ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εποχές…Grexit επέστρεψε η Intralot, με ισοπεδωτική πτώση

07:50 - 14 Σεπ 2018 | Αναλύσεις
Σε εποχές…Grexit επέστρεψε η Intralot, με ισοπεδωτική πτώση
Ισοπεδωτικές είναι οι απώλειες που καταγράφει η μετοχή της Intralot το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα τη χθεσινή συνεδρίαση όπου υποχώρησε κατά 10,71% με ισχυρό όγκο 791 χιλ. τεμάχια, κλείνοντας στα 0,60 ευρώ (!!), επίπεδα που είχε να δει από το Μάρτιο του 2012, που σημαίνει ότι βρίσκεται σε χαμηλό 6,5 ετών!

Ο λόγος της (χθεσινής) μεγάλης πίεσης δεν ήταν άλλος από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης κατά μία βαθμίδα - στο B2 από B1 - από τον οίκο Moody's, ο οποίος διατηρεί και αρνητική την προοπτική για την εταιρεία. 

Σύμφωνα με τη Moody’s, η υποβάθμιση αντανακλά τη συνεχιζόμενη υψηλή μόχλευση της εταιρείας, καθώς και την εκτίμηση του οίκου αξιολόγησης ότι αυτή θα αυξηθεί έως τα τέλη του 2018 λόγω της μείωσης των EBITDA, εξαιτίας κυρίως μη ευνοϊκής κίνησης της τουρκικής λίρας.

Από την πλευρά της, η ελληνική εταιρεία σε χθεσινή της ανακοίνωση υποβαθμίζει το γεγονός της υποβάθμισης, σημειώνοντας ότι ήταν αναμενόμενη με βάση την τεχνική ανάλυση και μεθοδολογία αξιολογήσεων που εστιάζει σε συγκεκριμένες παραμέτρους.

Η εταιρεία επισημαίνει πως «η νέα βαθμίδα αξιολόγησης δεν αντανακλά ποιοτικές αλλαγές ή αποκλίσεις από το επιχειρηματικό μας σχέδιο, ενώ τα μεγέθη που σχετίζονται με αυξημένο κόστος επενδύσεων και οι λόγοι για την καθυστέρηση στην απομόχλευση έχουν επικοινωνηθεί έγκαιρα με διαφάνεια κατά τις παρουσιάσεις σε επενδυτές και στα δημοσιευμένα στοιχεία.

Η Moody’s αναγνωρίζει τη σημασία των περιουσιακών στοιχείων στην Ιταλία για τη διαδικασία απομόχλευσης, κατά συνέπεια η Intralot διατηρεί τη δυνατότητα να εκπληρώσει το στόχο στη βέλτιστη χρονική συγκυρία». Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει και άλλες λεπτομέρειες για το επιχειρηματικό της πλάνο και την κατάσταση στις αγορές που δραστηριοποιείται.

Εμείς θα επισημάνουμε ως εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι η εταιρεία βγήκε μπροστά και σε μια υποβάθμιση έκανε εκτενή ανακοίνωση. Αντιθέτως με άλλους ομίλους και εταιρείες που… κρύβονται σε κάθε τέτοια συγκυρία… 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.