ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Η Πολωνία, οι αναδυόμενες αγορές και οι πιθανές εισροές

08:10 - 18 Σεπ 2018 | Αναλύσεις
Χρηματιστήριο: Η Πολωνία, οι αναδυόμενες αγορές και οι πιθανές εισροές
Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη θα λάβει χώρα τις προσεχείς ημέρες, η οποία ίσως φέρει κάποια αυξημένη κινητικότητα στο ελληνικό χρηματιστήριο με ενίσχυση εισροών από διεθνή χαρτοφυλάκια.

Πιο αναλυτικά, την προσεχή Παρασκευή θα γίνουν οι αλλαγές του οίκου FTSE Russell, όπου όπως ήδη έχει γνωστό, θα αναβαθμιστεί η Πολωνία σε ανεπτυγμένη αγορά μπαίνοντας στις λεγόμενες development markets από αναδυόμενη που είναι σήμερα, ανήκοντας στις emerging markets.

Η αλλαγή θα γίνει με το κλείσιμο των χρηματιστηρίων την Παρασκευή, ενώ θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου. 

Αυτό σημαίνει πως από 11 χώρες – οικονομίες που είναι στην κατηγορία των αναδυόμενων θα μείνουν δέκα. Έτσι, θα αυξηθεί το ειδικό βάρος, η στάθμιση των ήδη υπαρχόντων στην κατηγορία, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας. Αυτό, σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, ίσως φέρει εισροές περί τα 150 με 200 εκατ. ευρώ για την ελληνική αγορά από διεθνή χαρτοφυλάκια που κινούνται με μπούσουλα αυτούς τους δείκτες.

Κάθε φορά που γίνεται τέτοια αναδιάρθρωση, μεταβάλλονται και τα ειδικά βάρη κάθε αγοράς – χώρας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τις αυξομειώσεις των τοποθετήσεων των χαρτοφυλακίων που ποντάρουν αναλόγως με αυτούς τους δείκτες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.