ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα επόμενα στοιχήματα του ελληνικού χρηματιστηρίου

08:17 - 19 Σεπ 2018 | Αναλύσεις
Τα επόμενα στοιχήματα του ελληνικού χρηματιστηρίου
Η παύση των πωλήσεων έφερε την τρίτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως παρ’ όλα αυτά, παραμένει πλησίον των χαμηλών ενάμιση έτους και ασφαλώς κάτω από το ψυχολογικό όριο των 700 μονάδων.

Το χαμηλό ενάμιση έτους είναι στις 675,77 μονάδες, επίπεδα που (και) χθες πλησίασε ο Γενικός Δείκτης, έχοντας ως χαμηλό ημέρας τις 679,26 μονάδες. Είναι σαφές ότι η αγορά δεν μπορεί να βρει ουσιαστικό momentum ισχυρής αντίδρασης που θα έφερνε και επανάκτηση της ζώνης των 700 μονάδων, που πλέον δείχνουν ως η νέα ισχυρή αντίσταση.

Όμως, το κλίμα διεθνώς είναι ευνοϊκό, με τον Dow Jones χθες το βράδυ να κλείνει με ράλι 184,84 μονάδων ή ποσοστό 0,71% στις 26.246,96 μονάδες, ήτοι μόλις 400 περίπου μονάδες από το ιστορικό υψηλό του!! Μετά απ’ όσα έχουν προηγηθεί το τελευταίο διάστημα, αυτό είναι… άθλος, που μαρτυρά και την τεράστια ρευστότητα του συστήματος. Παράλληλα, πολύ κοντά στα ιστορικά τους είναι τόσο οι S&P 500 όσο και ο δείκτης Nasdaq.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, το Χ.Α. σήμερα και προσεχώς καλείται να «χτίσει» στην τριήμερη αντίδραση, με στόχο και κεντρικό στοίχημα την επανάκτηση των 700 μονάδων για το Γενικό Δείκτη. Βεβαίως, δεν είναι λίγοι οι καταλύτες που θα επηρεάσουν, θετικά ή αρνητικά την αγορά αυτές τις ημέρες.

Σήμερα ξεκινά στο Λονδίνο το 13ο Roadshow με τη συμμετοχή 33 εισηγμένων στο Χ.Α. εταιρειών, ενώ την Παρασκευή έχουμε την τριπλή λήξη των συμβολαίων Σεπτεμβρίου στην Αγορά Παραγώγων, αλλά και την αναμενόμενη αναβάθμιση από τον οίκο Moody’s την ίδια ημέρα.

Παράλληλα, ίσως έχουμε και έντονη κινητικότητα λόγω της αναδιάρθρωσης του FTSE Russell και της αναβάθμισης της Πολωνίας, που θα μειώσει σε δέκα τις οικονομίες που ανήκουν στην κατηγορία των αναδυόμενων, αυξάνοντας εύλογα τη βαρύτητά τους. Μέσα σ’ αυτές είναι και η Ελλάδα οπότε μένει να δούμε αν θα υπάρξουν οι εισροές που αναμένουν ορισμένοι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.