ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θα παίξει… δυνατά «μπάλα» στο διαδικτυακό στοίχημα ο ΟΠΑΠ Κύριο

08:20 - 25 Σεπ 2018 | Αναλύσεις
Θα παίξει… δυνατά «μπάλα» στο διαδικτυακό στοίχημα ο ΟΠΑΠ
Εκμεταλλευόμενος τις τεράστιες δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες και η νέα ψηφιακή εποχή, ο ΟΠΑΠ ετοιμάζεται να μπει δυνατά στο διαδικτυακό στοίχημα και σε όλες τις δημοφιλείς on line στοιχηματικές υπηρεσίες που κερδίζουν διαρκώς ολοένα και περισσότερο έδαφος.

Έτσι κι αλλιώς ο ΟΠΑΠ τα τελευταία χρόνια μετασχηματίζεται εφαρμόζοντας σ’ όλη τη διάρθρωση και λειτουργία του, τόσο στον όμιλο, όσο και στα καταστήματα – πρακτορεία, την τελευταία λέξη των νέων τεχνολογιών.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα τεχνολογικού μετασχηματισμού που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ευρώπη, με την εγκατάσταση περισσότερων από 50.000 νέων διαφορετικών συσκευών. Συνολικά, ο μετασχηματισμός του ΟΠΑΠ και ο εκσυγχρονισμός του δικτύου και των πρακτορείων, είναι ένα επενδυτικό πρόγραμμα που προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ο ΟΠΑΠ άλλαξε εντελώς τα πρακτορεία, δημιούργησε νέα μοντέλα καταστημάτων, δρομολόγησε και ήδη παρουσιάζει νέα παιχνίδια και υπηρεσίες όπως τα VLTs, σύναψε συνεργασίες με ξένες εταιρείες για virtual προϊόντα αθλητικού στοιχηματισμού όπως την αγγλική Inspired κ.α.

Τώρα, ήρθε η ώρα να ωριμάσουν οι τεχνολογικές προσαρμογές του ΟΠΑΠ και να μπει για τα καλά στο «παιχνίδι» του διαδικτυακού στοιχήματος. Σε λίγες ημέρες θα παρουσιαστεί η νέα διαδικτυακή στοιχηματική πλατφόρμα Pamestoixima.gr, η οποία θα προσφέρει ανταγωνιστικές αποδόσεις στους πελάτες του ΟΠΑΠ και άμεσα οφέλη για το δίκτυο των πρακτόρων.

Παράλληλα, χθες ανακοινώθηκε η νέα στρατηγική επένδυση του ΟΠΑΠ, που αφορά την εξαγορά της ιστοσελίδας διαδικτυακού στοιχήματος stoiximan.gr. Η εξαγορά γίνεται μέσω της θυγατρικής του ΟΠΑΠ Investment Ltd, η οποία αποκτά κατ’ αρχήν μερίδιο 36,75% στην TCB Holdings Ltd, μητρική εταιρεία του Stoiximan Group, έναντι 50 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, υπάρχει συμφωνία ώστε ο ΟΠΑΠ μαζί με την TCB Holdings να αποκτήσει τον έλεγχο των δραστηριοτήτων του Stoiximan Group στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Σε επίπεδο ομίλου, η επένδυση δίνει στον ΟΠΑΠ παρουσία σε αρκετές ταχέως αναπτυσσόμενες διεθνείς αγορές. Με αγωγό τις θυγατρικές της, η TCB Holdings παρέχει υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα και την Κύπρο, υπό το εμπορικό σήμα Stoiximan, καθώς και στη Ρουμανία και τη Γερμανία, υπό το εμπορικό σήμα Betano. Το 2017, ο Όμιλος Stoiximan κατέγραψε έσοδα 136 εκατ. ευρώ και κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) περίπου 16 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.