ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το look των cool ηθοποιών και οι wannabe νέοι...

09:02 - 28 Ιαν 2015
Είναι εντυπωσιακή η επίδραση διαφόρων προϊόντων στον τρόπο ζωής των ανθρώπων, που επέβαλαν μέσα από τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούσαν πολλοί θρυλικοί σταρ του Χόλυγουντ και του ευρωπαϊκού κινηματογράφου. Παλιότερα, οι μεγάλες καπνοβιομηχανίες, οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οι βιομηχανίες αλκοολούχων ποτών και οι μεγάλοι μόδιστροι, χορηγούσαν τα προϊόντα τους, αλλά και με πολλά χρήματα τις παραγωγές ταινιών, με τον όρο οι πρωταγωνιστές να τα χρησιμοποιούν. 

dean

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι οι αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως, η Ford, Chrysler κλπ, αλλά, και οι ευρωπαϊκές, όπως, η Fiat, Alfa Romeo, Citroen, Peugeot, BMW, VW, Porche, Mercedes, Austin Martin κλπ. έγιναν γνωστές σε όλο τον κόσμο, μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. 
Η έμμεση προβολή διαφόρων προϊόντων, που χρησιμοποιούν και χρησιμοποιούσαν οι σταρ στις ταινίες, όπως ο James Dean, επέδρασε με τέτοιο τρόπο στη συνείδηση των νέων, ώστε να τους δημιουργήσει την φιλοδοξία, που σήμερα είναι γνωστή ως "wannabe", δηλαδή  «να είναι και να ζουν» σαν κι αυτούς. 

oursoula
Οι λόγοι, που επηρεάζουν πολλούς καταναλωτές στο να αγοράζουν τα προϊόντα που χρησιμοποιούν οι διάφοροι σταρ του κινηματογράφου, είναι πολλοί. Ο βασικότερος λόγος, που μπορώ να σκεφτώ, είναι ότι ταυτίζονται με τις φιλοδοξίες τους. Για παράδειγμα, τις δεκαετίες του΄50 και του ΄60, η φιλοδοξία κάθε νέου, ήταν να «μοιάσει» κατά κάποιο τρόπο στα ιερά τέρατα του αμερικανικού κινηματογράφου, όπως του Marlon Brando, James Dean, Montgomery Clift. Οι οποίοι αποτελούσαν το"πρότυπο" του cool άνδρα, το οποίο συνήθως συνοδευόταν πάντα από ένα τσιγάρο στο στόμα. Αυτό, το cool look, έφερε μια τεράστια έξαρση στις πωλήσεις των τσιγάρων ιδιαίτερα στις νέες ηλικίες, που για την εποχή εκείνη, το κάπνισμα σε νεαρή ηλικία ήταν έντονα κατακριτέο και απαγορευτικό από τους μεγάλους, σε αντίθεση με σήμερα. Το ίδιο συνέβη και με τις μηχανές και ιδιαίτερα μετά την ταινία ''εasy rider'' δεν υπήρχε νέος που δεν επιθυμούσε να καβαλήσει ή να έχει στην κατοχή του μία Harley, ή μια Norton. 

easy

Είναι πολλά τα brands, που καθιερώθηκαν στη συνείδηση των καταναλωτών όλου του κόσμου μέσα από την έμμεση προβολή τους στον κινηματογράφο. Ποιός, δεν θυμάται την ταινία του James Bond, «Dr No», και την Ford Mustang, που οδηγούσε η Ούρσουλα Άντρες, η οποία έγινε για πολλές δεκαετίες το πιο αγαπημένο σπορ ανοιχτό αυτοκίνητο των νέων στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο, αλλά και τις πρόσφατες ταινίες του James Bond, με τις καταπληκτικές Aston Martin και BMW; 

bonf
Η βιομηχανία του κινηματογράφου, αλλά και της τηλεόρασης, αναμφισβήτητα, έχει συμβάλει στη διάδοση και ανάπτυξη των πωλήσεων πολλών προϊόντων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:53 - 28 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.