ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περισσότερα από 28 εκατ. μολυσμένα αυγά έχουν εισαχθεί στη Γερμανία

08:55 - 17 Αυγ 2017 | Ειδήσεις
Περισσότερα από 28 εκατ. μολυσμένα αυγά έχουν εισαχθεί στη Γερμανία
Δημοσιεύματα εφημερίδων στη Γερμανία μεταδίδουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο αριθμός των μολυσμένων αυγών που έχουν εισαχθεί στη χώρα είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση της χώρας.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποστήριζε μέχρι τώρα ότι σε όλη τη Γερμανία είχαν εισαχθεί από την Ολλανδία μόνο 10,7 εκατομμύρια αυγά, ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Neue Osnabrucker Zeitung ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος και ξεπερνά τα 28 εκατομμύρια.

Η εφημερίδα βασίζεται σε στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας της Κάτω Σαξονίας τα οποία συνέλεξαν οι αρχές μέσω του συστήματος ενεργοποίησης συναγερμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Όλες οι παρτίδες (των αυγών) ανακλήθηκαν" διαβεβαίωσε το τοπικό υπουργείο. Σχεδόν 17 εκατομμύρια αυγά όμως εξήχθησαν από την Κάτω Σαξονία σε άλλα κρατίδια της Γερμανίας.

Μολυσμένα αυγά έχουν εντοπιστεί συνολικά σε 17 ευρωπαϊκές χώρες. Περίπου 180 πτηνοτροφικές μονάδες στην Ολλανδία έχει επιβεβαιωθεί ότι χρησιμοποιούσαν ένα μίγμα εντομοκτόνων που περιείχε fipronil.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.