ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενιαία Ψηφιοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης στην ΕΕ!

17:50 - 05 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
Ενιαία Ψηφιοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης στην ΕΕ!
Στα σκαριά έχει η Κομισιόν, τη διαμόρφωση και εγκατάσταση, ενός ενιαίου «ψηφιακού σημείου» εισόδου, για την εύκολη και αποτελεσματικότερη ηλεκτρονική πρόσβαση επιχειρήσεων και πολιτών, μέχρι το 2020.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο ενημέρωσης του Ευρωκοινοβουλίου, προς επιλεγμένους παραλήπτες, η ενιαία αυτή ψηφιακή πύλη εισόδου, θα δίνει σε πολίτες και επιχειρήσεις, πληροφορίες για τις διοικητικές και νομοθετικές απαιτήσεις της Ενωσης αλλά και των κρατών-μελών, θα παρέχει πρόσβαση σε υπηρεσίες που μπορούν να δώσουν βοήθεια κατόπιν αιτήματος και θα δίνει τη δυνατότητα εγγραφής των εταιριών στο σύστημα.

Το όλο προς εφαρμογή σχέδιο, που υλοποιείται στα πλαίσια της δέσμης μέτρων προσαρμογής της ΕΕ, αποβλέπει στην εξυπηρέτηση νεοσύστατων αλλά και αναπτυσσόμενων ευρωπαϊκών εταιριών, που δραστηριοποιούνται και σε χώρες εκτός της χώρας «καταγωγής» τους.

Δεν θα υπάρχουν διακρίσεις στην πρόσβαση εταιριών και πολιτών στις προσφερόμενες υπηρεσίες και στόχος είναι, όλοι να έχουν πλήρη πρόσβαση στις διαθέσιμες πληροφορίες και υπηρεσίες, όχι μόνον στην γλώσσα που χρησιμοποιείται στην χώρα που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν.

Με το δεδομένο ότι τα διάφορα υφιστάμενα συστήματα σε εθνικό επίπεδο, καλύπτουν μόνο μερικά πεδία, δεν είναι πάντα διασυνδεδεμένα και υποφέρουν από το ότι είναι ελάχιστα γνωστά και ως εκ τούτου δεν χρησιμοποιούνται επαρκώς, το σχέδιο αποτελεί «κομμάτι» της ευρύτερης πρωτοβουλίας της Κομισιόν, για την ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης και την αύξηση της αποτελεσματικότητας της εσωτερικής αγοράς στην ΕΕ.

 

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

 

Δείτε το πλήρες έγγραφο ενημέρωσης ως επισυνημμένο

Συνημμένα αρχεία:
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.