ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Amazon: Επενδύει ξανά στην τεχνητή νοημοσύνη– $2,75 δισ. στην Anthropic

21:58 - 27 Μαρ 2024 | Ειδήσεις
Amazon: Επενδύει ξανά στην τεχνητή νοημοσύνη– $2,75 δισ. στην Anthropic
Η Amazon πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη εξωτερική επένδυση στην ιστορία της, καθώς επιδιώκει να αποκτήσει πλεονέκτημα στον «αγώνα» της τεχνητής νοημοσύνης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNBC, ο τεχνολογικός γίγαντας δήλωσε ότι θα δαπανήσει άλλα 2,75 δισεκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει την Anthropic, μια νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα το Σαν Φρανσίσκο που θεωρείται ευρέως πρωτοπόρος στη τεχνητή νοημοσύνη. Το ιδρυτικό της μοντέλο και το chatbot Claude ανταγωνίζεται τις OpenAI και ChatGPT.

Ταυτόχρονα, οι εταιρείες ανακοίνωσαν μια αρχική επένδυση ύψους 1,25 δισ. δολαρίων τον Σεπτέμβριο και δήλωσαν τότε ότι η Amazon θα επενδύσει έως και 4 δισ. δολάρια. Η είδηση της Τετάρτης (27/3) σηματοδοτεί τη δεύτερη δόση αυτής της χρηματοδότησης από την Amazon.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Anthropic έκλεισε πέντε διαφορετικές συμφωνίες χρηματοδότησης αξίας περίπου 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το προϊόν της εταιρείας ανταγωνίζεται άμεσα το ChatGPT της OpenAI τόσο στον επιχειρηματικό όσο και στον καταναλωτικό κόσμο και ιδρύθηκε από πρώην στελέχη και υπαλλήλους της έρευνας της OpenAI.

Παρόλα αυτά, για την επένδυση αυτή η Amazon θα αποκτήσει ένα μικρό μετοχικό μερίδιο στην εταιρεία, αλλά δεν θα διεκδικήσει θέση στο διοικητικό συμβούλιο.

Τέλος, υπολογίζεται ότι η αξία της εταιρείας, που ξεκίνησε το 2021 με αρχικούς υποστηρικτές την Google, την Salesforce και την Zoom, έχει πλέον εκτοξευτεί στα 18,4 δισ. δολάρια, δηλαδή σχεδόν 4,5 φορές άνω της περσινής της αποτίμησης στα 4,1 δισ. δολάρια!

 
 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:05 - 27 Μαρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.