ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εβδομαδιαία κέρδη 4,3% για το αργό

23:40 - 08 Ιαν 2010 | Εμπορεύματα
Την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα κατέγραψε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς η διόρθωση του δολαρίου, για ακόμη μία φορά, τροφοδότησε το ενδιαφέρον για τα εμπορεύματα.
Ειδικότερα, σήμερα τα συμβόλαια του αργού παράδοσης Φεβρουαρίου έκλεισαν στα 82,75 δολάρια το βαρέλι, ήτοι οριακή άνοδο κατά 0,1%. Σε επίπεδο εβδομάδας το αργό ενισχύθηκε κατά 4,3%. Σημειώνεται εδώ ότι η χθεσινή συνεδρίαση– όταν το αργό έκλεισε με απώλειες– έβαλε τέλος σε ένα δεκαήμερο ανοδικό σερί για το «μαύρο χρυσό». Αντίθετα, τα συμβόλαια του αργού τύπου Brent παράδοσης Φεβρουαρίου υποχώρησαν στα 80,65 δολάρια το βαρέλι, χάνοντας 28 σεντς.

Από τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών υποχώρησε σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ, αφού διαπραγματεύεται έναντι του ευρώ στα 1,4415 δολάρια από το επίπεδο των 1,4308 που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1.4273 δολάρια.

Η υποχώρηση του δολαρίου αποδίδεται στην απροσδόκητη αύξηση της ανεργίας στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε η ανεργία και στην Ευρώπη φθάνοντας τον Νοέμβριο στο 10%, που αποτελεί το αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων 11μηνών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.