• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Εμπορευματα Πετρελαιο Χρυσος

Εμπορεύματα

Ανοδικά κινούνται τα περισσότερα εμπορεύματα στο χρηματιστήριο Fixing του Λονδίνου, μετά την έκκληση του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ιράν να απελευθερώσει το βρετανικό δεξαμενόπλοιο. Μείζονα ρόλο παίζει και η μεταφορά πολυεθνικών από την Κίνα στο Βιετνάμ, προκειμένου οι εταιρείες να αποφύγουν τους δασμούς 25%, που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Τραμπ στις εισαγωγές προϊόντων κινεζικής προέλευσης.

Μικτά πρόσημα παρουσιάζει το Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, μετά τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ότι Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες απέχουν πολύ από το να επιλύσουν τις εμπορικές διαφωνίες τους.

Απώλειες καταγράφουν τα περισσότερα εμπορεύματα στο χρηματιστήριο Fixing του Λονδίνου, με εξαίρεση τους δύο τύπους πετρελαίου και το φυσικό αέριο. Οι πωλητές υπερισχύουν έναντι των αγοραστών μετά το ιστορικό υψηλό που σημείωσε ο χρυσός και εν αναμονή της επιτοκιακής πολιτικής από την Fed και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Απώλειες κατέγραψε ο χρυσός την Τρίτη μετά την ανακοίνωση για αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Ιούνιο και την ενίσχυση του δολαρίου.

Κέρδη σημειώνουν σχεδόν όλα τα εμπορεύματα στην αγορά Fixing του Λονδίνου. Εξαίρεση αποτελεί το φυσικό αέριο, η τιμή του οποίου κυμαίνεται στα 2,421 ανά φυσική ατμόσφαιρα υποχωρώντας 1,30%.

Άνοδο σημειώνουν τα περισσότερα εμπορεύματα αυτή την στιγμή στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), στην έκθεση που παρουσίασε την Πέμπτη, προέβλεψε ότι το 2020 θα μειωθεί η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο, που αντλούν τα κράτη-μέλη του, καθώς παράγουν περισσότερο οι ανταγωνιστές τους, γεγονός που αποτελεί ένδειξη για μια επιστροφή σε πλεόνασμα παρά τη συμφωνία υπό τον ΟΠΕΚ για περιορισμό της παραγωγής.

Σε υψηλά διμήνου έκλεισε η τιμή του πετρελαίου την Τετάρτη, σημειώνοντας την ίδια στιγμή το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Φεβρουάριο.

 

Ανοδικά κινούνται σήμερα Τετάρτη όλα τα εμπορεύματα στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου. Οι αγοραστές κυριαρχούν έναντι των πολιτών καθώς αναμένουν τη διήμερη συνεδρίαση της Fed και την επιτοκιακή πολιτική του δολαρίου, ενώ το Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι η EKT θα προχωρήσει σε νέα μείωση του ευρωπαϊκού επιτοκίου.

Με κέρδη έκλεισε το πετρέλαιο την Τρίτη, με το αμερικανικό αργό να καταγράφει τέταρτη διαδοχική ημέρα ανόδου.

 

Ήπια πτωτικά κινήθηκε η τιμή του χρυσού τη Δευτέρα, με την αγορά να έχει επηρεαστεί από τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, γεγονός, που συνδέεται με τη μη μείωση των επιτοκίων της Fed.

Πτωτικά έκλεισαν οι τιμές του χρυσού την Παρασκευή μετά τα θετικότερα του αναμενομένου στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, γεγονός που απομακρύνει μία ενδεχόμενη μείωση επιτοκίων από τη Fed.

Καθοδική είναι σήμερα η πορεία των περισσότερων εμπορευμάτων, με τα βασικά μέταλλα να παρουσιάζουν πτώση. Ανοδικά κινούνται το μπρεντ, το φυσικό αέριο και το αμερικανικό σιτάρι.

σελίδα 1 από 248
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman