ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία "βουτιά 3%" λόγω ΟΠΕΚ και Κίνας

23:55 - 13 Ιαν 2017 | Εμπορεύματα
Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία "βουτιά 3%" λόγω ΟΠΕΚ και Κίνας
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τιμές του πετρελαίου, συμπληρώνοντας την πρώτη εβδομάδα απωλειών σε διάστημα πέντε εβδομάδων. Το κλίμα επιβάρυναν οι αμφιβολίες αναφορικά με την έκταση των περικοπών παραγωγής του ΟΠΕΚ σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για την οικονομική υγεία του δεύτερου μεγαλύτερου καταναλωτή αργού παγκοσμίως, την Κίνα.

Παρά την κινεζική "δίψα" για πετρέλαιο, οι συνολικές εξαγωγές που αποτελούν την οικονομική "ραχοκοκαλιά" της χώρας, υποχώρησαν κατά 7,7% πέρυσι, συμπληρώνοντας τη δεύτερη διαδοχική υποχώρηση και την χειρότερη πτώση από το απόγειο της κρίσης το 2009.

Το συμβόλαιο αργού τύπου WTI παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 64 σεντς ή σε ποσοστό 1,2% για να τερματίσει στα 52,37 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Για την εβδομάδα οι τιμές υποχώρησαν σχεδόν 3%, πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE του Λονδίνου το συμβόλαιο brent παραδόσεως Μαρτίου έχασε 56 σεντς ή 1% για να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση στα 55,45 δολ. το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας βρέθηκε 2,9% χαμηλότερα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.