ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι προβλέπει η Citi για τις τιμές του αργού

09:49 - 22 Φεβ 2017 | Εμπορεύματα
Τι προβλέπει η Citi για τις τιμές του αργού
Τα 70 δολάρια το βαρέλι θα μπορούσαν να φτάσουν οι τιμές του αργού μέχρι τα τέλη του 2017, δεδομένου ότι τα επίπεδα προσφοράς και ζήτησης θα συνεχίσουν να εξισορροπούνται τους ερχόμενους μήνες, αναφέρουν οι αναλυτές της Citi.

H ερευνητική ομάδα της τράπεζας βραχυπρόθεσμα προχώρησε στην αναβάθμιση των εκτιμήσεων της για το αργό, κατά πέντε δολάρια σε 55 δολάρια/βαρέλι κατά μέσο όρο για το πρώτο τρίμηνο, καθώς και κατά δύο δολάρια σε 56 δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο.

 

Η έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας ωστόσο σήμερα προειδοποίησε ότι οι επενδυτές πιθανότατα θα αναγκαστούν να περιμένουν κάποιους μήνες για πιο παρατεταμένη άνοδο.

 

«Οι τιμές του πετρελαίου δεν είναι πιθανό να ξεφύγουν πολύ από το τρέχον εύρος τους στα 53 με 58 δολάρια/βαρέλι βραχυπρόθεσμα (…) τα απαισιόδοξα στοιχεία για τα αποθέματα πιθανώς θα βάλουν πλαφόν στις τιμές μέχρι να εμφανιστούν πιο χειροπιαστές αποδείξεις για πιο σφικτή αγορά», τόνισαν οι αναλυτές.

 

Οι ερευνητές της τράπεζας στρέφονται στο δεύτερο τρίμηνο σε αναζήτηση πιο θετικών επιπτώσεων, τόσο από τα ποσοστά συμμόρφωσης του ΟΠΕΚ στη συμφωνία του, όσο και από την σημαντικού μεγέθους συντήρηση στα διυλιστήρια της Ασίας, η οποία έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.