ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται η βουτιά του πετρελαίου

13:39 - 13 Μαρ 2017 | Εμπορεύματα
Συνεχίζεται η βουτιά του πετρελαίου
Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σήμερα στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών, παρά τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ να περιορίσει την παραγωγή αργού.

Το Brent σημειώνει πτώση κατά 11 σεντς, ή 0,21%, στα $51,26 το βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 30 Νοεμβρίου. Την Παρασκευή έκλεισε 1,6% χαμηλότερα στα $51,37 το βαρέλι.

 

Στις ΗΠΑ, το West Texas Intermediate υποχωρεί 19 σεντς, ή 0,39% στα $48,30 το βαρέλι, επίσης στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Νοεμβρίου.

Το Brent σημειώνει πτώση για πέμπτη ημέρα, το μεγαλύτερο πτωτικό σερί μετά από την εξαήμερη πτώση του περασμένου Νοεμβρίου, όπου είχε υποχωρήσει 8,5% στην χειρότερη επίδοσή του από τα μέσα του Ιουνίου το 2016. Το αμερικανικό WTI σημειώνει σήμερα την έκτη ημέρα πτώσης του, έχοντας χάσει συνολικά 9,3% από την περασμένη εβδομάδα.

 

Η πτώση των τιμών έχει σημειωθεί καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχουν αναπτυχθεί περισσότερες εξέδρες άντλησης πετρελαίου για την εντόπιση πετρελαίου στις ΗΠΑ, ενώ τα αποθέματα αργού στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο, έχουν σημειώσει άνοδο σε επίπεδα ρεκόρ.

 

Οι drillers στις ΗΠΑ αύξησαν τις εξέδρες άντλησης πετρελαίου για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η Baker Hughes την Παρασκευή, καθώς οι εταιρείες ενέργειας αύξησαν τις δαπάνες τους για να επωφεληθούν από την πρόσφατη ανάκαμψη των τιμών του αργού δεδομένου ότι ο ΟΠΕΚ συμφώνησε να μειώσει την παραγωγή.

 

Ωστόσο, παρά τους περιορισμούς στην παραγωγή, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 8,2 εκατομμύρια βαρέλια.

"Με την αγορά εξακολουθεί να αφομοιώνει τη μεγάλη αύξηση των αποθεμάτων, οι τιμές του πετρελαίου είναι πιθανό να παραμείνουν υπό πίεση σήμερα", όπως σημειώνει σε note της η ANZ Bank είπε σε μια σημείωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.