ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακές απώλειες για το πετρέλαιο, αναποφάσιστοι οι επενδυτές

19:07 - 29 Μαϊ 2017 | Εμπορεύματα
Οριακές απώλειες για το πετρέλαιο, αναποφάσιστοι οι επενδυτές
Οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα Δευτέρα η τιμή του πετρελαίου, ενώ οι επενδυτές φαίνεται πως δεν έχουν αποφασίσει για τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στην απόφαση του OPEC για τη μείωση της παραγωγής.

Τα futures του πετρελαίου σημείωσαν πτώση σχεδόν 5% την Πέμπτη, καθώς η συμφωνία για την εννεάμηνη παράταση του περιορισμού της παραγωγής που κατέληξε ο OPEC, απογοήτευσε αρκετούς επενδυτές οι οποίοι ανέμεναν η απόφαση να αφορά σε μεγαλύτερη περίοδο.

 

Κατά τη διάρκεια των συναλλαγών, το WTI εμφάνισε οριακές απώλειες 0,14% στα 49,79 δολάρια ανά βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το Brent παρέμεινε σταθερό στα 52,15 δολάρια στο ICE του Λονδίνου.

 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Daniel Hynes, αναλυτή εμπορευμάτων στην ANZ Bank, οι τιμές του πετρελαίου θα ανακάμψουν στο τρίτο τρίμηνο «καθώς η πραγματικότητα των περικοπών παραγωγής θα "χτυπήσει" τις αγορές. Αλλά η ανοδική πορεία μπορεί να είναι περιορισμένη». Ο ίδιος θεωρεί ότι το πετρέλαιο ενδεχομένως θα ξεπεράσει τα 60 δολάρια το επόμενο τρίμηνο.

 

Ζωτικής σημασίας θα είναι και τα στοιχεία αποθεμάτων στις ΗΠΑ, τα οποία θα καθυστερήσουν μία μέρα να παρουσιαστούν αυτή την εβδομάδα, λόγω της αργίας Memorial Day.

 

«Η αγορά θα παραμείνει διστακτική και θα αναμείνει την επιβεβαίωση των στοιχείων προτούν οι τιμές κινηθούν σημαντικά υψηλότερα», δήλωσε η RBC, ενώ συμπλήρωσε πως η επέκταση των περικοπών θα οδηγήσει σε ένα έλαχιστο της τιμής του πετρελαίου λίγο πάνω από 50 δολάρια το βαρέλι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.