ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλό έτους "αναρριχήθηκε" ο χρυσός

22:45 - 07 Σεπ 2017 | Εμπορεύματα
Σε υψηλό έτους "αναρριχήθηκε" ο χρυσός
Σε υψηλό έτους διαμορφώθηκε η τιμή του χρυσού, ενώ το δολάριο χάνει έδαφος και ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να στρέφονται σε ασφαλή επενδυτικά καταφύγια.

Ειδικότερα, ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,8% ή 11,3 δολ. στα 1.350,30 δολάρια η ουγγιά, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα από την 6η Σεπτεμβρίου του 2016.  

 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι ώθησαν το ευρώ πάνω από τα 1,20 δολάρια. Η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ ο επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε ότι οι αποφάσεις για το μέλλον του QE θα λήφθούν τον Οκτώβριο ή ακόμα και αργότερα αν το Διοικητικό Συμβούλιο δεν είναι έτοιμο να αναλάβει δράση.

 

Το βασικό μήνυμα όσων είπε ο Μάριο Ντράγκι είναι ότι η ΕΚΤ θα προετοιμάσει ένα πολύ ομαλό tapering χωρίς να αυξήσει τα επιτόκια.

 

Παράλληλα, το πολύτιμο μέταλλο οφείλει τα κέρδη του και στον χαρακτήρα του ως ασφαλές καταφύγιο, εν μέσω των εξελίξεων γύρω από τον ισχυρό κυκλώνα Ίρμα που "χτύπησε" τα νησιά της Καραϊβικής, απειλώντας τώρα τη Φλόριντα και αφήνοντας πίσω του νεκρούς και καταστροφές. Το πέρασμά του έρχεται μετά από τον τυφώνα Χάρβεϊ που έπληξε το Τέξας, προκαλώντας πρωτοφανείς πλημμύρες.

 

Βέβαια, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένει και η γεωπολιτική ανησυχία, με την ένταση στη κορεατική χερσόνησο να μην αποκλιμακώνεται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.