ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλό έξι εβδομάδων το αργό, "συγκρατημένα" κέρδη για χρυσό

22:40 - 14 Σεπ 2017 | Εμπορεύματα
Σε υψηλό έξι εβδομάδων το αργό, "συγκρατημένα" κέρδη για χρυσό
Σε υψηλό έξι εβδομάδων ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση σήμερα το αμερικανικό αργό, καταγράφοντας κέρδη για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση.

Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι οι ισχυρές προσδοκίες για τη ζήτηση συνέβαλαν στα κέρδη του πετρελαίου, ωστόσο οι ανησυχίες γύρω από τα αποθέματα αργού και τα επίπεδα της παραγωγής παραμένουν. 

 

Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού παράδοσης Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 59 σεντς ή 1,2% για να κλείσει στα 49,89 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από τις 31 Ιουλίου.

 

Συγκρατημένη άνοδος για χρυσό

 

Ανοδικά ολοκλήρωσε σήμερα η τιμή του χρυσού, έπειτα από τις απώλειες των προηγούμενων τριών συνεδριάσεων, αν και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε επίπεδο καταναλωτή συγκράτησαν την άνοδο του πολύτιμου μετάλλου.

 

"Μετά από μια σειρά υποτονικών στοιχείων, ακόμη και με τη σημερινή ανάκαμψη, ο πληθωρισμός βρίσκεται ακόμη αρκετά κάτω από το στόχο του 2%", σχολιάζει η επικεφαλής αναλύτρια αγοράς της AvaTrade. "Αυτός ο βασικός οικονομικός παράγοντας θα μπλοκάρει τα σχέδια της Fed να αυξήσει τα επιτόκια".

 

Τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,4% τον Αύγουστο, σημείωσε δηλαδή τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο.

 

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 1,30 δολάρια ή κατά 0,1% στα 1.329,30 δολ. ανά ουγγιά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.