ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Nasdaq εξαγοράζει την Adenza έναντι $10,5 δισ.

19:26 - 12 Ιουν 2023 | Επιχειρήσεις
Η Nasdaq εξαγοράζει την Adenza έναντι $10,5 δισ.
Η Nasdaq συμφώνησε τη Δευτέρα (12/6) να αγοράσει την εταιρεία λογισμικού Adenza, που μέχρι πρότινος ανήκε στην Thoma Bravo, για 10,5 δισ. δολάρια στη μεγαλύτερη εξαγορά της μέχρι σήμερα, επιταχύνοντας την ώθησή της να γίνει μια πιο tech-focused εταιρεία.

Το λογισμικό της Adenza χρησιμοποιείται κυρίως από τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες και οι αναλυτές είπαν ότι η συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας θα βοηθούσε τη Nasdaq να διαφοροποιηθεί περαιτέρω πέρα από το ρόλο της ως χρηματιστηριακή operator.

Ως μέρος του deal, η Thoma Bravo θα αποκτήσει μερίδιο 14,9% στη Nasdaq, καθιστώντας την εταιρεία private equity έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους της Nasdaq. Ο Holden Spaht, διαχειριστής της Thoma Bravo, αναμένεται να διοριστεί στο διοικητικό συμβούλιο της Nasdaq.

Η συμφωνία περιλαμβάνει 5,75 δισ. δολάρια σε μετρητά και 85,6 εκατ. μετοχές της κοινής μετοχής Nasdaq. Το χρέος που θα εκδώσει η Nasdaq θα αυξήσει τη μόχλευση στις 4,7 φορές μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Η Nasdaq σχεδιάζει να μειώσει τα επίπεδα μόχλευσης σε 4 φορές μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Σύμφωνα με το Reuters, το deal αναμένεται να κλείσει εντός έξι έως εννέα μηνών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.