ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FTX: 25 χρόνια φυλάκιση για τον Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ

19:24 - 28 Μαρ 2024 | Επιχειρήσεις
FTX: 25 χρόνια φυλάκιση για τον Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ
Ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλακή για τον ρόλο του στην κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, αφού το δικαστήριο εξέτασε την υπόθεση κλοπής δισεκατομμυρίων δολαρίων από κεφάλαια πελατών για ριψοκίνδυνα στοιχήματα.

Η ποινή που επιβλήθηκε σήμερα (28/3) από τον δικαστή Λούις Κάπλαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν κλείνει τον κύκλο της δραματικής ανόδου και πτώσης μιας φυσιογνωμίας που κάποτε ανήκε στα πιο εξέχοντα πρόσωπα της βιομηχανίας crypto.

Ο Μπάνκμαν-Φριντ — ντυμένος με μαύρη στολή φυλακισμένου, καταβεβλημένος και με σταυρωμένα χέρια — εξέφρασε τη λύπη του μιλώντας στο δικαστήριο πριν από την ανάγνωση της ετυμηγορίας. «Πήρα μια σειρά από κακές αποφάσεις», είπε.

«Ήμουν υπεύθυνος για το FTX και η κατάρρευσή του βαρύνει εμένα», πρόσθεσε.

Οι δικηγόροι του 32χρονου, ο οποίος, πέρυσι, κρίθηκε ένοχος για επτά κατηγορίες απάτης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος είχαν ζητήσει ελαφρύτερη ποινή έως εξίμισι χρόνια, υποστηρίζοντας ότι οι πελάτες του FTX θα μπορούσαν να αποζημιωθούν με το παραπάνω, με μια διαδικασία πτώχευσης.

Από την άλλη, οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει ποινή κάθειρξης έως και 50 χρόνια, ισχυριζόμενοι ότι ο Μπάνκμαν-Φριντ ήταν πιθανό να επαναλάβει το έγκλημα, αν αφεθεί ελεύθερος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.