ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lufthansa: Συμφωνία για εξαγορά της Austrian Airlines

16:12 - 05 Δεκ 2008 | Επιχειρήσεις
Συμφωνία για την εξαγορά του ζημιογόνου αερομεταφορέα Austrian Airlines (AUA) αναμένεται να υπογράψει σήμερα η Deutsche Lufthansa, ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας στην Ευρώπη, προκειμένου να προσθέσει προορισμούς στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Ο γερμανικός αερομεταφορέας θα καταβάλλει το ποσό των 366 εκατ. ευρώ για το ποσοστό ύψους 41,56% που κατέχει η κρατική εταιρεία συμμετοχών της Αυστρίας, OeIAG στην AUA, ενώ θα προσφέρει το ποσό των 4,44 ευρώ ανά μετοχή στους υπόλοιπους επενδυτές. Η εν λόγω εξαγορά θα βοηθήσει την εταιρία να καταστεί ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας.

Η Lufthansa ανταγωνίζεται με τις Air France KLM και British Airways να αναδειχθεί σε ηγέτιδα της ευρωπαϊκής αεροπορικής βιομηχανίας, σε μια περίοδο που οι εταιρείες του κλάδου σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται σε αναβρασμό, λόγω των μεταβολών στις τιμές καυσίμων και της μείωσης της ζήτησης.

Η AUA έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αεροπορικών εταιρειών τις οποίες εξαγοράζει η Lufthansa. Μεταξύ αυτών είναι η Brussels Airlines, η βρετανική bmi και η γερμανική εταίρος της, Eurowings.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ΒΑ ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της αυστραλιανής Qantas, ενώ συνεχίζει τις συνομιλίες και με την ισπανική Iberia.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.