ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ορ. Καλαντζοπούλου νέα ΓΓ της Παρευξείνιας Τράπεζας

18:21 - 21 Μαρ 2011 | Επιχειρήσεις
Από τα κλιμάκια της Παγκόσμιας Τράπεζας (WB), όπου ασχολήθηκε επί σειρά ετών με την οικονομική κρίση και τα τεστ αντοχής των οικονομιών, προέρχεται η νέα γενική γραμματέας της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου ("Παρευξείνιας"), Ορσαλία Καλαντζοπούλου.
Η Ελληνίδα οικονομολόγος ξεκίνησε την τετραετή θητεία της στην Παρευξείνια στις 16 Μαρτίου, αντικαθιστώντας τον Γεώργιο Κοττά.
Η κα Καλαντζοπούλου είχε ξεκινήσει τη σταδιοδρομία της στη WB το 1984. Το 1997-2002 διετέλεσε διευθύντρια Προγραμμάτων της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Καραϊβική, ενώ το 2008-2009 διευθύντρια Κεντρικής Ευρώπης και Βαλτικών Χωρών (πόστο στο οποίο είχε μεταξύ άλλων την ευθύνη των προγραμμάτων στήριξης του κρατικού προϋπολογισμού, σε χώρες που επηρεάστηκαν αρνητικά από τη παγκόσμια οικονομική συγκυρία).
Το Ιούλιο 2009 ανέλαβε καθήκοντα Εντεταλμένου Συμβούλου του Αντιπροέδρου Ανάπτυξης Χρηματοκοικονομικού και Ιδιωτικού Τομέα της Παγκόσμιας Τράπεζας, με αρμοδιότητα την εφαρμογή της γενικής στρατηγικής της Τράπεζας για την παγκόσμια οικονομική κρίση και με κύριο αντικείμενο τα τεστ αντοχής, τη ρυθμιστική μεταρρύθμιση τομέων της οικονομίας και την επίβλεψη εμπορικών τραπεζών. Παράλληλα, ήταν επικεφαλής των τμημάτων ασφάλισης έναντι καταστροφών, που προκλήθηκαν ως απόρροια κλιματικών αλλαγών.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Παρευξείνιας, η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, η Τράπεζα αύξησε κατά 3 εκατ. δολάρια, στα 8 εκατ., το ύψος του προϊόντος ανακυκλούμενης (επαναληπτικής) χρηματοδότησης εμπορικών δραστηριοτήτων, που διαχειρίζεται η τράπεζα "Cartu Bank" της Γεωργίας. Τα κεφάλαια θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούνται για την παροχή βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης εξαγωγικών και εισαγωγικών δραστηριοτήτων σε γεωργιανές επιχειρήσεις.
Συνυπολογιζόμενου του συγκεκριμένου προϊόντος, το συνολικό χαρτοφυλάκιο εμπορικών χρηματοδοτήσεων της Παρευξείνιας στην αγορά της Γεωργίας φτάνει τα 20,5 εκατ. δολ. Από την έναρξη του προγράμματος χρηματοδότησης εμπορικών δραστηριοτήτων της Παρευξείνιας στη Γεωργία μέχρι σήμερα, οι τράπεζες της χώρας έχουν αξιοποιήσει κεφάλαια ύψους 51 εκατ. δολαρίων.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.