ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BIOFRESH: Με εξαγωγές σε 38 χώρες παίρνει τα εύσημα του Τελωνείου Πειραιά ως leader των ελληνικών εξαγωγών

00:01 - 15 Απρ 2014 | Επιχειρήσεις
BIOFRESH: Με εξαγωγές σε 38 χώρες παίρνει τα εύσημα του Τελωνείου Πειραιά ως leader των ελληνικών εξαγωγών
Σε περισσότερες από 38 χώρες σε όλο τον κόσμο εξάγει τα προϊόντα της η ελληνική εταιρεία BIOFRESH SA. Μάλιστα με κύριες εξαγωγές σε Ευρωπαϊκή Ένωση, Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ρωσική Ομοσπονδία, Βόρεια Αφρική και Άπω Ανατολή το 2013 η εταιρεία, όπως καταφαίνεται από σχετικό έγγραφο, απέσπασε τα εύσημα του Τελωνείου Πειραιά, ως μία από τις leader εταιρίες όλων των κλάδων από άποψη εξωστρέφειας.

Όπως αναφέρουν στο "R" στελέχη της εταιρείας, η BIOFRESH SA απασχολώντας αποκλειστικά ´Ελληνες εργαζόμενους, απορροφά προϊόντα της Λακωνίας, εστίαζοντας στην παραγωγή φρεσκοστυμμένων χυμών NFC (Not From Concentrate), όντας μία από της κύριες εταιρείες επεξεργασίας και Εξαγωγής προϊόντων Εσπεριδοειδών στην Ελλάδα. Η BIOFRESH S.A. είναι επίσης ο κύριος εξαγωγέας συμπυκνωμάτων Εσπεριδοειδών.

BIOFRES140414

Επενδύοντας σε νέες εγκαταστάσεις, σε εταιρική έκταση 50.000 τετραγωνικών μέτρων η BIOFRESH S.A. απέκτησε ένα νέο υπερσύχρονο εργοστάσιο στην Σπάρτη, καθώς η Λακωνία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός περιοχή πορτοκαλιών Βαλένσια στη χώρα. Η επένδυση του νέου εργοστασίου ήταν στο ύψος των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ και ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2008.

 

"Το όραμα της εταιρείας είναι να γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός φρεστοστυμμένων χυμών στην Ελλάδα και στην Νότια Ανατολική Ευρώπη", σημείωνει στο Reporter ο Χρήστος Παδημητρακόπουλος, πρόεδρος της εταιρίας o οποίος υπογραμμίζει ότι η " η BIOFRESH S.A. παράγει κάτω από αυστηρό ποιοτικό έλεγχο και διαδικασίες. Η παραγωγική διαδικασία είναι σύμφωνη με HACCP και ISO διαδικασίες και διαπίστευση".

 

Προσφατα η εταιρία, το 2010, προχώρησε στη δημιουργία του brand "Λακωνικοί κήποι", ώστε να καθετοποιήσουν την παργωγή. Όπως σημείωνουν στο "R" στελέχη της εταιρείας, δημιουργήθηκαν με βάση την αντίληψη της BIOFRESH SA. για ολική κάλυψη-παραγωγή και εξυπηρέτηση αλλά και την ανάγκη των αγροτών για μοντέρνες λύσεις καλλιέργειας. Οι "Λακωνικοί Κήποι" παρέχουν:

  • Την απόκτηση ιδίων γαιών για την δημιουργία Φυτειών BIOFRESH.
  • Την δημιουργία Θερμοκηπίων για τον εφοδιασμό των φυτειών με νέα, καλύτερα και πιο παραγωγικά δενδρύλλια.
  • Τη δημιουργία αγροτικών συνεταιρισμών για την αύξηση της παραγωγής, ελάττωση κόστους και καλύτερο έλεγχο της ποιότητας του φρούτου.
  • Επανασχεδιασμό καλλιεργειών με την εισαγωγή νέων ποικιλιών που είναι ανθεκτικές στον Παγετό , δίνουν περισσότερο χυμό ανά φρούτο κτλ.
  • Εφοδιασμό των αγροτών με οργανικά λιπάσματα μηδενικού κόστους από τα υποπροϊόντα της παραγωγικής μονάδας της BIOFRESH SA. για να μειωθεί το κόστος καλλιέργειας.

"Εκπαιδεύουμε και οργανώνουμε τους αγρότες στην χρήση μοντέρνων τραπεζικών προϊόντων όπως το e-banking ώστε να είναι πιο εύκολη η πρόσβασή τους σε δάνεια, πληρωμές, κρατικές επιδοτήσεις κτλ. Υποστηρίζουμε και παρέχουμε όλο τον χρόνο λύσεις στους καλλιεργητές κυρίως για τις Βιολογικές καλλιέργειες", αναφέρουν οι ιθύνοντες της εταιρείες, που έδωσαν το 2013 το παρόν στη Γερμανία στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων στον κόσμο την Anuga.

BIOFRE140414

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.