ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΕVA Ηellas: Ανοίγει τα χαρτιά της την επόμενη εβδομάδα

00:01 - 25 Απρ 2014 | Επιχειρήσεις
ΤΕVA Ηellas: Ανοίγει τα χαρτιά της την επόμενη εβδομάδα
Aν και δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 2008 ετοιμάζεται τώρα να δηλώσει παρούσα, στηριζόμενη και στις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας να αυξήσει κατακόρυφα την διείσδυση των γενόσημων στην αγορά του φαρμάκου από περίπου 24% που είναι σήμερα σε περίπου 60% αποσκοπώντας στην δραστική μείωση των δαπανών για την Υγεία.

Ο λόγος για την ισραηλινή TEVA, η οποία εντός της επόμενης εβδομάδας ετοιμάζεται αφ' ενός να συστηθεί και αφ' ετέρου να ανοίξει τα χαρτιά της όσον αφορά τα σχέδια της για την ελληνική αγορά. Ντεμπούτο που αναμένεται να μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από τις ελληνικές όσο και τις πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκου. Η σύσταση θα γίνει από  τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της ελληνικής θυγατρικής, Κωσταντίνο Φιτσώρο, και την Corporate & Public Affairs Manager της εταιρείας, Ιωάννα Καρώνη. Όπως λέγεται το πιο δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει η θυγατρική, αφορά την καχυποψία γύρω από την πιστότητα των προϊόντων της. Μόλις πριν από μερικές ημέρες αναγκάστηκε σε ανάκληση-μαμούθ περισσότερων από 1 εκατ. φιαλών αντικαταθλιπτικού της.

tevahellas240414
Πρόκειται για αντικαταθλιπτικό με δραστική ουσία την ντουλοξετίνη, το οποίο κυκλοφορεί από την TEVA σε κάψουλες διαφορετικών περιεκτικοτήτων. Αιτία για την ανάκληση ήταν η καταγγελία ασθενούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος εντόπισε θρυμματισμένες κάψουλες μέσα στις φιάλες, όπου συσκευάζονται.

 

Η Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης: TEVA) είναι μια κορυφαία διεθνής φαρμακευτική εταιρεία, η οποία έχει δεσμευθεί να διευρύνει την πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη μέσα από την ανάπτυξη, την παραγωγή και την εμπορία προσιτών σε τιμές γενόσημων φαρμάκων, καθώς και καινοτόμων και εξειδικευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων και δραστικών ουσιών.

 

Με έδρα το Ισραήλ, η Teva έχει καθιερωθεί ως ηγέτιδα εταιρεία παγκόσμιας εμβέλειας στην αγορά γενόσημων φαρμάκων, με ένα διεθνές χαρτοφυλάκιο προϊόντων που περιλαμβάνει πάνω από 1.000 μόρια και άμεση παρουσία σε 60 χώρες. Η έρευνα και ανάπτυξη πρωτότυπων φαρμακευτικών μορίων της Teva εστιάζει κυρίως στις θεραπευτικές κατηγορίες του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, της ογκολογίας, της αντιμετώπισης του πόνου, του αναπνευστικού και της υγείας της γυναίκας, καθώς επίσης και στα βιολογικά φάρμακα. Η Teva απασχολεί σήμερα περίπου 46.000 εργαζόμενους παγκοσμίως και το 2012 κατέγραψε καθαρά έσοδα 20,3 δισ. δολ. Η Teva Hellas, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2008 και διαθέτει σκευάσματα, στις κατηγορίες των καινοτόμων, γενοσήμων και βιο-ομοειδών φαρμακευτικών σκευασμάτων.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:45 - 24 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.