ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Forthnet: Στα χέρια των Αράβων η τελική απόφαση

00:01 - 18 Ιουλ 2014 | Επιχειρήσεις
Forthnet: Στα χέρια των Αράβων η τελική απόφαση
Συνεχίζεται η βροχή προσφορών για την απόκτηση της Forthnet, ή της πλατφόρμας συνδρομητικής τηλεόρασης Nova της Forthnet, με την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών να αναμένει με αγωνία τις τελικές αποφάσεις που θα διαμορφώσουν το νέο τοπίο.

Η προσφορά που υπέβαλαν από κοινού Wind και Vodafone επιβεβαιώθηκε χθες με απάντηση της Forthnet στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία είχε απευθύνει σχετικό αίτημα.

atilepikoinoniak170714

Η συνολική αποτίμηση υπολογίζεται σε περίπου 187-209 εκατ. ευρώ και στην περίπτωση των Wind και Vodafone που διατηρούν ήδη το 39,5% της εταιρείας, θα κληθούν να καταβάλλουν προς τους υπόλοιπους μετόχους ποσό που θα κυμαίνεται μεταξύ 114 και 127 εκατ. ευρώ.

 

Η Forthnet διευκρινίζει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι το τίμημα των δύο εταιρειών είναι ενδεικτικό και τελούμενο υπό αιρέσεις και κυμαίνεται μεταξύ 1,70 και 1,90 ευρώ ανά μετοχή.

 

Στην πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των δραστηριοτήτων της Forthnet - σε αντίθεση με την αντίστοιχη πρόταση του ΟΤΕ που αφορά μόνο στην Nova - περιλαμβάνεται και η ανάληψη των δανείων της εταιρείας, τα οποία εκτιμώνται σε περίπου 330 εκατ. ευρώ (τα 225 εκατ. ευρώ αφορούν στη Nova).

 

Όπως σε κάθε αντίστοιχη πρόταση και σε αυτήν περιλαμβάνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις της εξαγοράς, μεταξύ των οποίων η διενέργεια οικονομικού και νομικού ελέγχου και οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις. Πρακτικά θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι δεν αποκλείεται να οδηγηθεί η όλη διαδικασία στην υποβολή δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της Forthnet.

atilepikoinoniako170714

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο εταιρείες κατέθεσαν την πρότασή τους δύο εβδομάδες μετά την αντίστοιχη μη δεσμευτική πρόταση του ΟΤΕ η οποία όμως αφορά μόνο στη συνδρομητική τηλεόραση Nova. Το τίμημα που εμφανίστηκε διατεθειμένος ο ΟΤΕ να καταβάλλει διαμορφώνεται μεταξύ 250-300 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, από τις κατατεθειμένες προσφορές προκύπτει ότι ενδεχόμενη συμφωνία αφορά ποσό περίπου 500-530 εκατ. ευρώ.

 

Κύκλοι της αγοράς, ωστόσο, επιμένουν ότι οι εξελίξεις δεν θα είναι άμεσες, εκτιμώντας ότι δεν αποκλείεται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ενδιαφερομένων επενδυτών και Αράβων να διαρκέσουν ακόμη και δύο μήνες.

 

Χαρά Αυγερινού

Τελευταία τροποποίηση στις 12:24 - 18 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.