ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πού θα βάλει "πόδι" ο όμιλος Παντελιάδη;

00:01 - 23 Ιουλ 2014 | Επιχειρήσεις
Πού θα βάλει "πόδι" ο όμιλος Παντελιάδη;
Γεγονός θα είναι σε λίγο καιρό το πρώτο κατάστημα της επιχειρηματικής οικογένειας Παντελιάδη σε γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η διοίκηση του λιανεμπορικού ομίλου που διαχειρίζεται τα σούπερ μάρκετ My Market και το δίκτυο cash & carry METRO, είχε μεταβεί πρόσφατα στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό, όπου και πρόκειται να εγκαινιαστεί το κατάστημα.

Μολονότι ο όμιλος είχε αγοράσει το συγκεκριμένο ακίνητο προ εξαετίας τελικά όλα αυτά τα χρόνια επικεντρώθηκε στην ανάπτυξή του στην εσωτερική αγορά αφήνοντας την επέκτασή του εκτός των ελληνικών συνόρων για αργότερα. Όμως, τώρα έφθασε όπως φαίνεται το πλήρωμα του χρόνου να επεκταθεί επιχειρηματικά και στην Κύπρο. Πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι το κτίριο που θα αναμορφωθεί πλήρως είναι 3.500 τ.μ. και ήδη έχουν παρθεί οι άδειες ανακατασκευής του με προοπτική να εγκαινιάσει την παρουσία του στην κυπριακή πόλη την επόμενη χρονιά.  

Την ίδια στιγμή, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς η επέκταση της αλυσίδας και στην ελληνική αγορά.  

Μετά την φετινή δημιουργία του καταστήματος στην Ερέτρια, που ουσιαστικά σηματοδότησε την έναρξη του αναπτυξιακού πλάνου για το 2014, προετοιμάζονται δύο νέα σούπερ μάρκετ στην Ελευσίνα. Και μπορεί αυτά λίγο πολύ να έχουν γίνει γνωστά λόγω της ενημέρωσης που κάνει η εταιρεία μέσω της διαδικτυακής της πύλης, όμως δεν θα είναι και τα μοναδικά.

Όπως λοιπόν μάθαμε, ετοιμάζεται ένα ακόμη σούπερ μάρκετ στους Θρακομακεδόνες, ενώ μέσα στον Αύγουστο πρόκειται να προστεθεί ένα επιπλέον cash & carry στο δίκτυο της χονδρικής.

 

http://www.marketleader.gr/wp-content/uploads/2012/05/OINOFYTA1.jpg

Συνολικά σήμερα ο όμιλος διαχειρίζεται 45 καταστήματα χονδρικής και 59 σούπερ μάρκετ. Όσον αφορά στο τζίρο του ομίλου, πέρυσι διαμορφώθηκε στα 700 εκατ. ευρώ από 699 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ τα προ φόρων καθαρά κέρδη έκλεισαν αντίστοιχα στα 19 εκατ. ευρώ από 19,2 εκατ. ευρώ το 2012.  

Στα άμεσα πλάνα του ομίλου, εκτός από την προσθήκη νέων σημείων πώλησης, είναι να ολοκληρώσει την ένταξη όλων των συνεργαζόμενων προμηθευτών της Εταιρείας στο πρωτόκολλο «ΕΓΓΥΗΣΗ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΣΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΜΑΣ».

Πληκτρολογώντας στην ιστοσελίδα www.mymarket.gr τον αριθμό παρτίδας που θα βρίσκουν στις ετικέτες των ελληνικών προϊόντων που προμηθεύονται οι πελάτες, θα αποκτούν πρόσβαση στο σύνολο των δεδομένων καλλιέργειας και διακίνησης, από τη στιγμή της φύτευσης στον αγρό μέχρι την τοποθέτηση στο ράφι του My market. 

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 01:52 - 23 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.