ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βωβός: Πράσινο φως από τις τράπεζες και τους μετόχους για την εξυγίανση

13:02 - 28 Ιουλ 2014 | Επιχειρήσεις
Το "πράσινο φώς" για το σχέδιο εξυγίανσης με βασικό ‘’μοχλό’’ το Mall του Βοτανικού ενέκρινε πρίν από λίγο με απαρτία 37,22% η γενική συνέλευση της Βωβός.

Την περασμένη Παρασκευή οι δύο βασικές πιστώτριες τράπεζες Alpha και Πειραιώς υπέγραψαν με τη διοίκηση του Βωβού το σχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα προς επικύρωση στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Σημειωτέον ότι η διοίκηση Βωβού έχει λάβει σε ποσοστό 64,1% τη συμφωνία των ενέγγυων πιστωτών τους και σε ποσοστό.

 

Σύμφωνα με το newmoney, όπως προβλέπεται, εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες με αίσια έκβαση για τον όμιλο, η αξία της υφιστάμενης συμμετοχής των σημερινών μετόχων του ομίλου θα απομειωθεί σε ποσοστό 65%, ενώ, δεδομένης και της κεφαλαιοποίησης των χρεών από  30% έκαστη θα διαθέτουν  οι βασικές πιστώτριες Alpha και η Πειραιώς.

 

Οσον αφορά το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης της μετοχής, προκειμένου να μη γίνει η διαγραφή της από το ΧΑ η εταιρεία έχει λάβει παράταση έως το Μάρτιο του 2015 και δεδομένων των δικαστικών εκκρεμοτήτων (με βάση τις διαδικασίες του άρθρου 99) θα ζητήσει εκ νέου παράταση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.