ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΓΝΟ: Τι συμβαίνει με την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε ο Νίκος Κολιός

01:03 - 30 Ιουλ 2014 | Επιχειρήσεις
ΑΓΝΟ: Τι συμβαίνει με την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε ο Νίκος Κολιός
Περίεργα παιχνίδια παίζει ο επιχειρηματίας Νίκος Κολιός, μας λένε κτηνοτρόφοι, τονίζοντας ότι δεν πρόλαβε να παραπεμφθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης σε δίκη με την κατηγορία για απάτη και κατάφερε να επισπεύσει για την 1η Σεπτεμβρίου (από 10 Οκτωβρίου που είχε αρχικώς οριστεί), την συζήτηση της αίτησης πτώχευσης που έχει καταθέσει.

Έτσι πρόλαβε και τους εργαζόμενους, που ήταν έτοιμοι να καταθέσουν ανάλογη αίτηση.

Σύμφωνα με πηγές από την πλευρά των κτηνοτρόφων, παρά την αίτηση πτώχευσης που έχει καταθέσει ο επιχειρηματίας δεν πρόκειται να πέσει στα μαλακά γιατί τα στοιχεία που αναφέρονται στο εν λόγω έγγραφο δεν είναι αληθή. 

Ειδικότερα κατά τις ίδιες πηγές είναι άξιο απορίας αυτό που αναγράφεται στην αίτηση, ότι δηλαδή η επιχείρηση μέχρι και τις 30 Ιουνίου είχε αποπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της.
Όμως, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και οι κτηνοτρόφοι από την άλλη δεν έχουν πάρει λεφτά εδώ και ενάμιση χρόνο.
Οι οφειλές προς τους κτηνοτρόφους σημειώνεται ότι φθάνουν σήμερα το 1,8 εκατ. ευρώ. Κτηνοτρόφος μας εξήγησε ότι έφθαναν μέχρι και τα 2,8 εκατ. ευρώ, αλλά μειώθηκαν γιατί έχουν προχωρήσει σε κατασχέσεις χείρας τρίτων.
Προς αυτή την κατεύθυνση, οι κτηνοτρόφοι ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε μία νέα κατάσχεση ποσού από την ΔΕΗ Πτολεμαΐδας. 
Τα χρέη της γαλακτοβιομηχανίας συνολικά ανέρχονται σε 52 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 19 εκατ. σε τράπεζες, 14 εκατ. ευρώ στην μητρική «Κολιός» και τα υπόλοιπα σε γαλακτοπαραγωγούς και εργαζόμενους. 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 01:02 - 30 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.