ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To Απολλώνιο "πετάει" για Μόσχα - Ποιες αγορές ψάχνει

01:05 - 05 Αυγ 2014 | Επιχειρήσεις
To Απολλώνιο "πετάει" για Μόσχα - Ποιες αγορές ψάχνει
Σημείο πώλησης στην αγορά της Μόσχας πρόκειται να εγκαινιάσει εντός του Σεπτεμβρίου η αλυσίδα Απολλώνιο, που ελέγχεται πλειοψηφικά από την εισηγμένη στο χρηματιστήριο Καραμολέγκος.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Βασίλη Ευαγγέλου, το νέο σημείο θα βρίσκεται σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Μόσχας και θα πουλά ροφήματα, είδη ζαχαροπλαστικής και σάντουιτς. Η επιλογή του εμπορικού κέντρου δεν είναι τυχαία, τονίζει ο ίδιος, καθώς η επισκεψιμότητά είναι εγγυημένη, ενώ ελκυστικό είναι και το μίσθωμά του. 
Αντίθετα, τα μισθώματα στο κέντρο της Μόσχας είναι υψηλότερα ακόμη κι από αυτά της Αθήνας. Για παράδειγμα ένα κατάστημα 80 τ.μ στη Μόσχα μπορεί το μίσθωμα του να φτάσει και τις 120.000 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο στην Αθήνα κοστίζει 80.000 ευρώ.
 
Σε πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αναφέρει ο Β. Ευαγγέλου, το πλάνο είναι να εξεταστούν και άλλες αγορές, όπως το Λονδίνο, η Ν. Υόρκη αλλά και Αραβικά κράτη.
 
Εντωμεταξύ, επεκτατικά πλάνα υπάρχουν και για την ελληνική αγορά, όπου ήδη η Αλυσίδα μετρά 25 καταστήματα. Μετά από το κατάστημα που εγκανιάστηκε στην Πανεπιστημίου, η εταιρεία σκοπεύει να δημιουργήσει ακόμη ένα στην Κηφισίας και έπεται άλλο ένα στην Αργυρούπολη. 
 
Άμεσα ή έμμεσα (με μειοψηφική δηλαδή συμμετοχή) η εταιρεία Απολλώνιο ελέγχει 15 καταστήματα, ενώ τα υπόλοιπα διαχειρίζονται συνεργάτες franchisee. Θα μπορούσαμε, σημειώνει ο Β. Ευαγγέλου, να έχουν αναπτύξει περαιτέρω το δίκτυό μα,ς όμως η επιλογή των συνεργατών δεν είναι εύκολη υπόθεση και μία άκυρη επιλογή μπορεί να κάνει μεγάλο κακό στο όνομα Απολλώνιο. 
 
Όσον αφορά το ύψος της επένδυσης, προσθέτει, αν το κατάστημα είναι επί της ουσίας πρατήριο άρτου και ειδών ζαχαροπλαστικής μπορεί να φθάσει και τα 250.000 ευρώ, ενώ εάν διαθέτει δυνατότητα παραγωγής τότε η επένδυση ανάλογα βεβαίως και με το σημείο που βρίσκεται το κατάστημα μπορεί να φθάσει και τις 600.000 ευρώ.
 
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου 
Τελευταία τροποποίηση στις 01:04 - 05 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.