ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mετά τα Kilo Shop έρχεται το concept store

00:01 - 20 Οκτ 2014 | Επιχειρήσεις
Mετά τα Kilo Shop έρχεται το concept store
"To Kilo Shop είναι η συνέχεια στην Ελλάδα μίας αλυσίδας καταστημάτων στο Παρίσι. Η αλυσίδα καταστημάτων αυτή επεκτείνεται γρήγορα, όχι μόνο στο Παρίσι και την υπόλοιπη Γαλλία, αλλά και στο εξωτερικό, σε μεγάλες πόλεις όπως το Αμστερνταμ, το Τόκυο" μας λέει ο Γιώργος Ντανάκας G&S Vintage Corporation της ελληνικής εταιρείας.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο η εταιρεία στην Γαλλία λειτουργεί πάνω από 30 χρόνια πάντα με το ίδιο αντικείμενο, δηλαδή την συγκέντρωση και την πώληση ρούχων και αξεσουάρ που ήταν στην μόδα από προηγούμενες σεζόν και εποχές. Τέτοια καταστήματα, κατά τον ίδιο, λειτουργούν στο εξωτερικό και κυρίως στην Αμερική και την Αγγλία από δεκαετίες.


Όπως αναφέρει το είδος αυτό του εμπορίου ήρθε και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης, με μόνο σκοπό όμως να προσφέρει στους καταναλωτές την ευκαιρία να ντυθούν φθηνά και τα συναντούμε συνήθως σε μικρά συνοικιακά μαγαζιά ή στις λαϊκές αγορές.


Η διαφορά όλων αυτών με το Kilo Shop, σημειώνει ο  G&S Vintage Corporation της ελληνικής εταιρείας είναι ότι κάθε ένα κομμάτι ρούχου ή αξεσουάρ είναι προσεκτικά επιλεγμένο ως προς την τάση της μόδας που εκπροσωπεί, τα υφάσματα, τις ραφές, τα χρώματα και φυσικά την κατάσταση.


Πέραν αυτού, συμπληρώνει όλα αυτά τα ρούχα αποτελούν μια κολεξιόν με αρχή και τέλος, κατηγοριοποιημένα σε περισσότερους από 90 κωδικούς οι οποίοι αναπληρώνονται και ανανεώνονται σε δεκαπενθήμερη βάση.

Οι κωδικοί αυτοί περιλαμβάνουν γούνες όλων των τύπων, ακόμα και αστραχάν από το 50 και 60, μουτόν, παλτά, καμπαρντίνες, σακάκια, φορέματα, δερμάτινες τσάντες, φουλάρια μέχρι και νυφικά.


Επιπλέον το Kilo Shop έχει το πλεονέκτημα της άμεσης αντίδρασης στις νέες τάσεις της μόδας. Για παράδειγμα, αναφέρει ο Γιώργος Ντανάκας, όταν πρόσφατα ήρθαν στη μόδα τα πουά, τα καταστήματά μας τα είχαν διαθέσιμα εντός ημερών, σε αντίθεση με τις μεγάλες αλυσίδες των οποίων ο χρόνος αντίδρασης είναι πολύ μεγαλύτερος για να βγάλουν σχέδια, να τα βάλουν στην παραγωγή και να τοποθετήσουν στις βιτρίνες τους. "Επιπλέον τα δικά μας είναι τα αυθεντικά, όχι σύγχρονες απομιμήσεις μαζικήςπαραγωγής, φτιαγμένα με χαμηλής ποιότητας υλικά" υπογραμμίζει ο ίδιος.


Όπως υποδηλώνει και η επωνυμία στα Kilo Shop η τιμολόγηση γίνεται με το κιλό. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες τιμών/κιλό, 25, 35 και 60 ευρώ. Ο πελάτης ξέρει την τιμή από το χρώμα του αντικλεπτικού, κόκκινο, πράσινο και πορτοκαλί αντίστοιχα και μπορεί να το ζυγίσει μόνος του για να διαπιστώσει την τελική τιμή του προϊόντος που έχει διαλέξει πριν πάει στο ταμείο.


Η εταιρεία ανοίγει ένα νέο κατάστημα -το τρίτο της αλυσίδας-  κοντά στο ήδη υπάρχον, σε ένα  νεοκλασικό κτίριο, διακοσμημένο με ιδιαίτερο γούστο, όπου θα προσφέρονται ρούχα πολύ προσεκτικά επιλεγμένα ως προς το design, την ποιότητα, το brand, αντικείμενα σπάνια συλλεκτικά, μικροέπιπλα, φωτιστικά, κ.α. Σημειώνεται δε ότι η εταιρεία έχει εγκανιάσει κατάστημα και στο Χαλάνδρι.

Το νέο κατάστημα ονομάζεται CONCEPT STORE, είναι στην οδό Ερμού 116 ,  θα ανοίξει εντός της επόμενης εβδομάδας και αποτελεί μία επαγγελματική εξέλιξη αυτού που εμείς κάνουμε στον χώρο μας, χωρίς να έχει
άμεση σχέση με το KILO-SHOP, μας λέει ο κ. Ντανάκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο "στο νέο κατάστημα πέραν των μοναδικών κομματιών που θα προσφέρουμε σε ρούχα, θα συμπεριλάβουμε  και αντικείμενα διακόσμησης μοναδικά αλλά το new concept πάει παραπέρα με το να παραχωρεί γωνιές εντός του καταστήματος όπου νέοι designers θα μπορούν να παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους, η ιδιώτες που έχουν ενδιαφέρουσες συλλογές θα μπορούν να τις εκθέσουν και να πουλήσουν.

Το άνοιγμα του CONCEPT SHOP θα περιλαμβάνει έκθεση έργων ζωγραφικής του αρχιτέκτονα και ζωγράφου Θεοδωρή Κανάκη.


Πέραν των καταστημάτων στην Αθήνα η εταιρεία προμηθεύει χονδρική και επιλεγμένα καταστήματα σε μεγάλες πόλεις της χώρας χωρίς όμως να γίνεται παραχώρηση το όνομα και το concept. Η δημιουργία αυτής της επιχείρησης ήταν συνέχεια της οικογενειακής η οποία για δεκαετίες εισάγει και εμπορεύεται στρατιωτικά είδη τα οποία προμηθεύεται από εκποιήσεις πλεονάζοντος και αχρήστου υλικού  που κάνουν στρατοί Ευρωπαϊκών χωρών.
 
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 07:28 - 20 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.