ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με δυνατή συνεργασία στρέφεται στις εξαγωγές η ΕΑΣ Νάξου

12:01 - 22 Οκτ 2014 | Επιχειρήσεις
Με δυνατή συνεργασία στρέφεται στις εξαγωγές η ΕΑΣ Νάξου
Παλιό στέλεχος της γαλακτοβιομηχανίας Δέλτα θα βοηθήσει την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στις εξαγωγές.

Κάτι τρέχει εκεί στην ΕΑΣ Νάξου και όπως φαίνεται έχει ανεβάσει στροφές. Σύμφωνα με τελευταίες και αποκλειστικές πληροφορίες ο συνεταιρισμός σκοπεύει να εντείνει την παρουσία του στις αγορές του εξωτερικού και γι'αυτό ψάχνεται για το ποιος θα στηρίξει το όλο εγχείρημα. Στο πλαίσιο αυτό, έχει προταθεί το όνομα στελέχους που παλιά εργάζονταν στην γαλακτοβιομηχανία Δέλτα και τώρα έχει συστήσει δική του εταιρεία,προκειμένου να τραβήξει για λογαριασμό του Συνεταιρισμού το άρμα των εξαγωγών του. Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί σε ένα από τα προσεχή διοικητικά συμβούλια του Συνεταιρισμού και όπως φαίνεται τελικά η πρόταση θα γίνει αποδεκτή από τα μέλη, καθώς έχει ήδη λάβει το πράσινο φως από την προεδρεύουσα αρχή.

 

Εντωμεταξύ νέες αγορές στόχους έθεσε η διοίκηση του Συνεταιρισμού που τώρα πια βλέπει προς Καναδά και Βραζιλία. Αγορές που όπως ακούγεται έχουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης λόγω και της σημαντικής απήχησης που έχουν τα ελληνικά προϊόντα αλλά και επειδή η φορολογία είναι πιο χαμηλή συγκριτικά με άλλες αγορές του εξωτερικού. 

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ήδη ο Συνεταιρισμός εξάγει την επώνυμη γραβιέρα του νησιού σε Κίνα, Γερμανία, Γαλλία και Ουκρανία. Η ετήσια παραγωγή σε γραβιέρα φθάνει τους 900 τόνους, από τους οποίους οι 100 τουλάχιστον για φέτος θα εξαχθούν. 

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 12:50 - 22 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.