ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aμοιβές πρόκληση στην ΕΒΖ - Διευκρινήσεις Δοντά στο "R"

01:01 - 18 Νοε 2014 | Επιχειρήσεις
Aμοιβές πρόκληση στην ΕΒΖ - Διευκρινήσεις Δοντά στο "R"
Σε πλήρη απαξίωση οδεύει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, στοιχείο που επιβεβαιώνει με επίσημη δήλωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επίλεκτος και εις εκ των ενδιαφερομένων της εταιρείας που υπάγεται στην Αγροτική Τράπεζα (εκκαθαριστής) κ. Ε. Δοντάς. Σχολιάζοντας προηγούμενο δημοσίευμα του «R» στις 6/11 o επιχειρηματίας αναφέρει τα ακόλουθα:

 

«Παρόλο που οι αναρτηθείσες την 6-11-2014 στον ιστότοπό σας www.reporter.gr δηλώσεις μου σχετικά με την ΕΒΖ είναι μονοσήμαντες, επιθυμώ με την παρούσα και προς αποφυγή αδικαιολόγητων παρερμηνειών, να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

 

Από τα δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΒΖ και τις περί αυτής αναφορές στον ηλεκτρονικό τύπο και εν γένει στα ΜΜΕ, προκύπτει ότι η ιστορική ελληνική  βιομηχανία ζάχαρης οδεύει σε απαξίωση, όσο περνάει ο καιρός και δεν λαμβάνεται η επιβεβλημένη πρωτοβουλία ενίσχυσής της. Προς τον σκοπό αυτό, άλλωστε, η «ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ» της οποίας τυγχάνω Πρόεδρος και Δ/νων σύμβουλος έχοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία και πιστεύοντας ακράδαντα στις προοπτικές της ΕΒΖ είχε απευθυνθεί στις πιστώτριες τράπεζες και είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της εγκαίρως και εμπράκτως διαθέτοντας έτοιμο business plan και συγκεκριμένες προτάσεις. Δυστυχώς, όμως, δίχως να δίδεται από τους αρμοδίους άμεση λύση στα θέματα της ΕΒΖ, ο χρόνος παρέρχεται εις βάρος της». Ο κ. Δοντάς καταλήγει, «τα ανωτέρω απηχούν το αληθινό νόημα των αναρτηθέντων την 6-11-2014 δηλώσεών μου και παρακαλώ όπως δημοσιευθούν προσηκόντως στον ιστότοπό σας».

 

Την ίδια ώρα, η ιστορική «Ζάχαρη» ανακοίνωσε ζημιές περίπου 50 εκατ. ευρώ και υποχρεώσεις, δάνεια δηλαδή περί τα 140 – 150 εκατ. ευρώ. Σε μία εταιρεία που βασικός της μέτοχος είναι μία διαλυμένη τράπεζα ή μάλλον μία τράπεζα που βρίσκεται σε εκκαθάριση και εν προκειμένω η Αγροτική, οι αμοιβές των μελών του διοικητικού συμβουλίου ξεπέρασαν τις… 300 χιλιάδες ευρώ! Το Δ.Σ. είναι επταμελές, συνεδρίασε 24 φορές και το κάθε μέλος είχε λαμβάνειν 1792,3 ευρώ!

 

Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

Τελευταία τροποποίηση στις 16:43 - 17 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.