ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παλιές "αγάπες" επιστρέφουν στο ΘΕΣγάλα

01:00 - 14 Ιαν 2015 | Επιχειρήσεις
Παλιές "αγάπες" επιστρέφουν στο ΘΕΣγάλα
Σας είχαμε προετοιμάσει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι ένα σημαντικό επιχειρηματικό deal "μαγειρευόταν" στον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας.

 Σύμφωνα λοιπόν  με ασφαλείς πληροφορίες η FrieslandCampina που συνεργάζονταν στο παρελθόν με τον συνεταιρισμό καθώς από αυτόν παραλάμβανε πρώτη ύλη αλλά που τα είχαν "σπάσει" προς τετραμήνου, τελικά όπως φαίνεται τα ξαναβρήκαν.

Εξέλιξη που αναμφίβολα ευνοεί και τις δύο πλευρές, καθώς η FrieslandCampina έχει πρόσβαση σε ποιοτική πρώτη ύλη, ενώ ο ΘΕΣγάλα αποκτά ρευστότητα για τα επόμενα επενδυτικά του ανοίγματα.
 
Οι δύο πλευρές όπως μάθαμε έχουν καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να προσδιοριστεί η ποσότητα γάλακτος που θα λαμβάνει η πολυεθνική και βεβαίως η τιμή στην οποία θα πληρώνει αν και ακούγεται 43 λεπτά το κιλό, ίσως και κάτι παραπάνω. Σύμφωνα με το προηγούμενο συμβόλαιο που είχαν συνάψει οι δύο εταιρείες, η Friesland γνωστή στο καταναλωτικό κοινό από την branda NOYNOY λάμβανε από τον συνεταιρισμό πάνω από 40 τόνους αγελαδινό γάλα την ημέρα. Ποσότητα που όπως φαίνεται θα ισχύσει και τώρα. Οι πληροφορίες λένε ότι εντός των ημερών θα κλείσει και το τυπικό μέρος, κοινώς η υπογραφή του συμβολαίου.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα προμηθεύει με περισσότερους από 50 τόνους αγελαδινό γάλα την Φάγε καθώς και τον Συνεταιρισμό της Λαμίας, όπως και το Ιδρυμα Τοσίτσα που παρασκευάζει το Μετσοβόνε.

Στέλεχος της διοίκησης μας επεσήμανε ότι η σύναψη στρατηγικών συνεργασιών αποτελεί το ένα σκέλος της πολιτικής που ακολουθεί ο Συνεταιρισμός, καθώς ο άλλος βασικός πυλώνας είναι η επέκταση του δικτύου των αυτόματων πωλητών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μολονότι το εγχείρημα ξεκίνησε από την Λάρισα σήμερα έχει επεκταθεί και στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικότερα, σήμερα λειτουργούν 15 αυτόματοι πωλητές στη Λάρισα, οι οποίοι εφοδιάζονται με περίπου 9 τόνους αγελαδινό γάλα την ημέρα, αλλά και 10 αυτόματοι πωλητές στην Θεσσαλονίκη οι οποίοι πωλούν 11-12 τόνους γάλα την ημέρα. Στην παρούσα φάση έχει προβλεφθεί να συνεχιστεί η ανάπτυξη του δικτύου στην συμπρωτεύουσα με 3 νέους πωλητές μέχρι τα τέλη του μήνα, ενώ αναζητώνται χώροι για άλλους δύο αυτόματους πωλητές.

Ο Συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» απαρτίζεται από περίπου 102 αγελαδοτρόφους παραγωγούς - μέλη και διαθέτει 57 μονάδες παραγωγής αγελαδινού γάλακτος. Όσον αφορά στη συνολική παραγωγή γάλακτος, ανέρχεται στους 130 τόνους ημερησίως,ποσότητα που αντιστοιχεί στο 10% της εγχώριας παραγωγής.
Σε οικονομικό επίπεδο οι εκτιμήσεις για τον τζίρο του2014 είναι ότι θα αγγίξει τα 35 εκατ. ευρώ, όταν στην χρήση με κλείσιμο 30/6/2013 ήταν 23 εκατ. ευρώ. 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 18:50 - 13 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.