ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Happy end» στη συμφωνία εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος»

21:57 - 28 Σεπ 2016 | Επιχειρήσεις
«Happy end» στη συμφωνία εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος»
Η πολυπόθητη συμφωνία διάσωσης της "Μαρινόπουλος" υπεγράφη το βράδυ της Τετάρτης ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη (Σκλαβενίτης, Μαρινόπουλος, τράπεζες).

Έπειτα από τρεις μήνες φαίνεται πως έχουμε λοιπόν "happy end" στην ιστορία. Μέσα στις επόμενες ώρες οι προμηθευτές της Μαρινόπουλος θα έχουν πρόσβαση στο τελικό κείμενο της συμφωνίας. Όσοι συναινούν θα την υπογράψουν (απαιτείται η συναίνεση του 60% των προμηθευτών), προκειμένου την Παρασκευή να κατατεθεί στο δικαστήριο αίτηση για την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 106 β&θ.

 

Θυμίζουμε πως ήδη ποσοστό άνω του 70% των προμηθευτών της Μαρινόπουλος έχει συμφωνήσει κατ’ αρχήν με το σχέδιο εξυγίανσης.

 

Βάσει της συμφωνίας, προκύπτει ότι το σύνολο των οφειλών της Μαρινόπουλος Α.Ε. ανέρχεται στα 1,46 δισ. ευρώ.

 

Ο όμιλος της Carrefour αποδέχθηκε «κούρεμα» που υπερβαίνει το 92% και από οφειλή ύψους 147 εκατ. ευρώ δέχθηκε να πάρει μόνο περίπου 11,5 εκατ. ευρώ.

 

Στόχος των εμπλεκόμενων μερών είναι να εκδικαστεί η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 16 β&θ εντός Οκτωβρίου. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε θα μπορούσε να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση μέσα στον Δεκέμβριο ή το αργότερο στις αρχές του 2017.

 

Σε αναλυτικό ρεπορτάζ το reporter.gr είχε παρουσιάσει ποια θα είναι η επόμενη μέρα της συμφωνίας, που επετεύχθη τελικώς το βράδυ της Τετάρτης.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:00 - 28 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.