ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι «παίζει» με τις ιχθυοκαλλιέργειες;

11:43 - 05 Δεκ 2016 | Επιχειρήσεις
Τι «παίζει» με τις ιχθυοκαλλιέργειες;
Αλήθεια, τι γίνεται με αυτό το σίριαλ των… ιχθυοκαλλιεργειών; Μήπως έχει… «κόκκαλα» ή «πιάστηκε στα δίχτυα»; Αυτό ρωτούν στην επιχειρηματική πιάτσα καθώς εδώ και καιρό «σέρνεται» το μοντέλο αξιοποίησης των εταιρειών του χώρου με τις τράπεζες να είναι ενδιαφερόμενες καθώς αποτελούν μεγαλομετόχους και managers σε ομίλους όπως η Σελόντα και ο Νηρέας.

Τέλος πάντως, περιμένοντας να δούμε «τι ψαριά θα βγάλει το πόρισμα», πληροφορίες θέλουν να προχωρά εντόνως η διαδικασία κατάρτισης του master plan που ανέλαβαν να εκπονήσουν για τις εταιρείες Σελόντα και Νηρέα οι ξένοι οίκοι που ανέλαβαν ο εγχείρημα, δηλαδή οι Lazard, Alvarez & Marsal και η PwC.

 

Δεδομένου ότι οι τράπεζες θέλουν να ξεμπερδεύουν σταδιακά με περιπτώσεις και κλάδους όπως οι ιχθυοκαλλιέργειες, περιμένουν το πόρισμα για να εξετάσουν τις λύσεις, δηλαδή, με απλά λόγια, με ποιο μοντέλο θα πουληθούν οι εταιρείες. Θα ρευστοποιηθούν ξεχωριστά; Θα δοθούν «πακέτο»; Θα γίνουν πρώτα άλλου είδους κινήσει;

 

Την ίδια ώρα, πληροφορίες και δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα ανέφεραν ότι ο τουρκικός ιχθυοκαλλιεργητικός όμιλος Kilic, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή τσιπούρας και λαβρακιού, εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα εξαγοράς του Νηρέα ή της Σελόντα μέσω της απόκτησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

 

Βέβαια, όλα αυτά θα πάνε για τη νέα χρονιά όπου αναμένεται οι τράπεζες να κινηθούν εντονότερα στον τομέα «ξεκαθάρισμα της αγοράς», οπότε θα φανεί και το μέλλον των ιχθυοκαλλιεργειών. 

 

Γ. Π. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.