ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όμιλος Nestlé: Γενναίο μέρισμα και σημαντική οργανική ανάπτυξη το 2017

10:53 - 17 Φεβ 2017 | Επιχειρήσεις
Όμιλος Nestlé: Γενναίο μέρισμα και σημαντική οργανική ανάπτυξη το 2017
Του Γιώργου Αλεξάκη Θετική ήταν η χρονιά για την Nestlé Ελλάς, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας. Συνολικά η διεθνής θέση της παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα. Όπως αναφέρεται οι συνολικές πωλήσεις της Nestle έφτασαν τα 89,5 δις ελβετικά φράγκα, ενώ η προτεινόμενη αύξηση μερίσματος ήταν στα 2,30 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή.
Προβλέπεται δε για το 2017 οργανική ανάπτυξη από 2% έως 4%, σταθερό περιθώριο λειτουργικού κέρδους σε σταθερά νομίσματα ως αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης σε κόστος αναδιάρθρωσης με στόχο κερδοφορία για το μέλλον, πρόβλεψη για αύξηση των underlying κερδών ανά μετοχή σε σταθερά νομίσματα.
 
«Η οργανική μας ανάπτυξη για το 2016 ήταν υψηλή σε επίπεδο βιομηχανίας, αλλά χαμηλή για τις δικές μας προσδοκίες. Είδαμε σταθερή βελτίωση στο περιθώριο κέρδους εκμετάλλευσης και η ταμειακή ροή μας αυξήθηκε σημαντικά. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, το Διοικητικό μας Συμβούλιο βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να προτείνει την 22η συνεχόμενη αύξηση μερίσματος, υπογραμμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δέσμευσή μας στη συνέχεια.
 
Για το 2017 προσδοκούμε οργανική ανάπτυξη από 2% έως 4%. Με στόχο να αναπτύξουμε την κερδοφορία μας για το μέλλον, σκοπεύουμε να αυξήσουμε σημαντικά το κόστος αναδιάρθρωσης για το 2017. Ως αποτέλεσμα, το περιθώριο κέρδους εκμετάλλευσης σε σταθερά νομίσματα αναμένεται σταθερό, ενώ τα underlying κέρδη ανά μετοχή σε σταθερά νομίσματα προβλέπεται να αυξηθούν.
 
Η Nestlé συνεχίζει να επενδύει στη μελλοντική ανάπτυξη και τη λειτουργική αποδοτικότητα, στοχεύοντας σε μεσομονοψήφια οργανική ανάπτυξη και σημαντική εξοικονόμηση λειτουργικών κερδών μέχρι το 2020» τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Nestlé, Mark Schneider.
 
«Για την Ελλάδα αναφέρεται ότι καταγράφηκαν θετικά αποτελέσματα στις περισσότερες από τις κατηγορίες μας, αποδεικνύοντας ότι με στοχευμένες ενέργειες, εξοικονόμηση πόρων και επανεπένδυση στις σωστές περιοχές, αλλά και με την άριστη συνεργασία των ομάδων, τον προμηθευτών και των πελατών, υπάρχουν δυνατότητες για πρόοδο και μέσα σε ένα περιβάλλον κρίσης.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, ξεκίνησε η εταιρία την υλοποίηση μιας μεγάλης επένδυσης ύψους 8,5 εκ ευρώ στο εργοστάσιο καφέ της εταιρείας στα Οινόφυτα, που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2017», συμπλήρωσε.
 
Επιπλέον, ανακοίνωσε  την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου τριετούς κύκλου της πρωτοβουλίας Nestlé needs YOUth, υπερκαλύπτοντας σημαντικά τον στόχο των 500 ευκαιριών απασχόλησης για νέους στην Ελλάδα, που τελικά έφτασε τους 571 νέους. Παράλληλα, η Nestle ανανέωσε τη δέσμευση συνεχίζοντας με ακόμη 450 ευκαιρίες απασχόλησης μέχρι το 2020.
 
«Σε μία ακόμη απαιτητική χρονιά, καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία διατηρώντας την ανταγωνιστικότητά μας και ανανεώνοντας τη δέσμευσή μας να επενδύουμε στην Ελλάδα, τόσο σε επιχειρηματικό επίπεδο, αλλά και με τις κοινωνικές μας δράσεις. Σε έναν κόσμο που εξελίσσεται προσαρμόζουμε τις στρατηγικές μας και τη δομή μας και παραμένουμε σταθεροί στις αξίες και τις δεσμεύσεις μας, δείχνοντας στην πράξη ότι νοιαζόμαστε μέσα από τους ανθρώπους μας, τα προϊόντας μας, τα εργοστάσιά μας, τις κοινότητες όπου ζούμε και εργαζόμαστε» σημείωσε σε δήλωσή του ο Παύλος Κιόρτσης, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:00 - 17 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.