ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 15 εκατ. περιορίζεται η επιδότηση στα ΕΛΤΑ

17:48 - 23 Μαρ 2017 | Επιχειρήσεις
Στα 15 εκατ. περιορίζεται η επιδότηση στα ΕΛΤΑ
Στα 15 εκατομμύρια ευρώ περιορίζεται τελικά το καθαρό κόστος παροχής της καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας για τα έτη 2013, 2014 και 2015, σύμφωνα με την τροπολογία που υπογράφουν οι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών Νίκος Παππάς και Ευκλ. Τσακαλώτος.

Όπως επισημαίνεται στην τροπολογία, η Ε.Ε.Τ.Τ. είναι αρμόδια για τον υπολογισμό και την εξατομίκευση των εισφορών του παρόντος άρθρου για καθένα φορέα παροχής ταχυδρομικής υπηρεσίας. Η Ε.Ε.Τ.Τ. επίσης είναι αρμόδια για την είσπραξη και την απόδοση στον δικαιούχο φορέα παροχής καθολικής υπηρεσίας των αναλογούντων ποσών, με την εξαίρεση των εισφορών που επιβαρύνουν το δικαιούχο φορέα σύμφωνα με την παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου, τις οποίες ο δικαιούχος φορέας δύναται να συμψηφίζει.

 

Το επαληθευμένο από την ΕΕΤΤ καθαρό κόστος παροχής της καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας των ετών 2013, 2014 και 2015 δεν δύναται να υπερβεί τα 15 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος και καλύπτεται στο σύνολό του από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ως Υπηρεσία Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (ΥΓΟΣ).

 

Πλέον, αναμένονται οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών στα ΕΛΤΑ που διεκδικούσαν την καταβολή επιδότησης για την καθολική υπηρεσία ύψους 50 εκατ. ευρώ ανά χρόνο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.