ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΣΗΕΑ: Θέλουν να οδηγήσουν τον ΔΟΛ σε οικονομική ασφυξία

16:14 - 28 Απρ 2017 | Επιχειρήσεις
ΕΣΗΕΑ: Θέλουν να οδηγήσουν τον ΔΟΛ σε οικονομική ασφυξία
Επιχειρηματικά και άλλα κέντρα τα οποία αποφεύγει να κατονομάσει, επιδιώκουν σύμφωνα με καταγγελία της ΕΣΗΕΑ να οδηγήσουν σε οικονομική ασφυξία τον ΔΟΛ, θέλοντας να προκαλέσουν στάση πληρωμών για τη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης τονίζεται ότι «η ΕΣΗΕΑ οφείλει να επαναλάβει προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς τις Τράπεζες, αλλά και τον ειδικό διαχειριστή ότι, όπως ορίζει η απόφαση του Δικαστηρίου: «Η λειτουργία της επιχείρησης κατά τη διάρκεια της ειδικής εκκαθάρισης, αποτελεί βασική υποχρέωση του διορισθέντος Ειδικού Διαχειριστή και όχι ζήτημα αναγόμενο στη διακριτική του ευχέρεια».

 

Οι Τράπεζες οφείλουν να την σεβαστούν στο ακέραιο και να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των εργαζομένων.

 

Η διαδικασία αυτή, που υπηρετεί και διασφαλίζει, όχι τυχαία, τον πλουραλισμό της Ενημέρωσης των πολιτών, την ελευθερία της έκφρασης και τη Δημοκρατία, είναι μονόδρομος».

 

Υπενθυμίζεται πως η Grand Thornton που έχει αναλάβει ειδικός διαχειριστής προκήρυξε δυο διαφορετικούς διαγωνισμούς  με σκοπό την πώληση των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ.

 

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά μόνο στην ακίνητη περιουσία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Μεταξύ αυτών ακίνητα στην Χρ. Λαδά, έξι αυτοτελείς ιδιοκτησίες σε οικοδομή στην Καλλιθέα, ακίνητο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης κτλ.

 

Στο δεύτερο διαγωνισμό θα διατεθούν τα υπόλοιπα στοιχεία ενεργητικού του ΔΟΛ μεταξύ αυτών τα σήματα των εφημερίδων (Τα Νέα, το Βήμα, Ταχυδρόμος κτλ).

 

Οι προσφορές θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 31 Μαίου και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν εγγυητική επιστολή στο ύψος της προσφοράς τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.