ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωρόπουλος: Μας λείπουν οι καλές εταιρίες που θα δανειστούν για να αναπτυχθούν

09:59 - 30 Ιουν 2017 | Επιχειρήσεις
Θεοδωρόπουλος: Μας λείπουν οι καλές εταιρίες που θα δανειστούν για να αναπτυχθούν
Tην επόμενη διετία το αναπτυξιακό τίναγμα της οικονομία θα είναι εντυπωσιακό σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Chipita και αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κατά τη χθεσινή του δημόσια τοποθέτηση στο event του Disrupt Greece.

«Δεν θα αργήσει η ώρα που θα έρθει η ανάκαμψη. Τα ράγματα αλλάζουν υπό την πίεση των αναγκών» τόνισε και σημείωσε ότι την προσεχή διετία θα ζήσουμε το πολυσυζητημένο «φαινόμενο του ελατηρίου», και αυτό γιατί η κοινωνία φαίνεται να έχει αναγνωρίσει τα λάθη του παρελθόντος, να μην αντέχει πλέον  την υψηλή ανεργία, την υπερφορολόγηση και τη στασιμότητα.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος έθεσε ως βασικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη, την εδραίωση της εμπιστοσύνης στην επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και τη διαμόρφωση ενός θετικού συνολικά επιχειρηματικού περιβάλλοντος

Μιλώντας στην εκδήλωση του Disrupt Greece (που συνδιοργανώθηκε από την εταιρία Παπαστράτος και το περιοδικό Fortune), o κ.Θεοδωρόπουλος εστίασε στα θέματα της χρηματοδότησης της οικονομίας και της επάρκειας των επιχειρήσεων. «Σε μια εποχή που η Ευρώπη ξεχειλίζει από ρευστότητα, και στην Ελλάδα δύο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες επίσης, δεν λείπουν τα λεφτά, αλλά οι καλές εταιρίες που θα δανειστούν για να αναπτυχθούν».

«Αυτό που λείπει είναι οι επιχειρηματικές ιδέες που ανταποκρίνονται σε ανάγκες της αγοράς, αλλά και εκείνοι που θα υλοποιήσουν με σωστό τρόπο το πλάνο τους» τόνισε και αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια σημείωσε ότι οι ξαφνικοί «θάνατοι» δε θα λείψουν.

«Αυτό που η αγορά δεν χρειάζεται, δεν μπορεί να επιβιώσει» ανάφερε προσθέτοντας ότι το κριτήριο βιωσιμότητας θα είναι πια η διεθνής ανταγωνιστικότητα και η εξωστρέφεια.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.