ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με... επιείκεια οι πρώτες ημέρες των ελέγχων για τα POS

15:35 - 26 Ιουλ 2017 | Επιχειρήσεις
Με... επιείκεια οι πρώτες ημέρες των ελέγχων για τα POS
Η κυβέρνηση δεν πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες να δώσει παράταση στην ημερομηνία εγκατάστασης POS, που λήγει την Πέμπτη 27 Ιουλίου, ωστόσο, αναμένεται να υπάρξει επιείκια τις πρώτες ημέρες των ελέγχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει εγκύκλιος με την οποία όσες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν εγκαταστήσει τα μηχανήματα, αλλά έχουν καταθέσει τις αιτήσεις τους για να αποκτήσουν POS, τότε δεν θα τιμωρούνται αμέσως.

Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν πως η συγκεκριμένη εγκύκλιος θα διευκρινίζει ότι σε σχέση με τους ελέγχους και για μικρό χρονικό διάστημα θα υπάρξει επιείκεια σε σχέση με τα πρόστιμα για τις περιπτώσεις όσων δεν διαθέτουν, αλλά έχουν ήδη απευθύνει αίτημα για απόκτηση τερματικού ή ηλεκτρονικής εφαρμογής πριν την καταληκτική ημερομηνία στις 27/7 και δεν έχουν ακόμη καταφέρει να τα προμηθευτούν, λόγω του μεγάλου όγκου των αιτημάτων που έχουν δεχτεί οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών (τράπεζες, ιδρύματα πληρωμών, ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος).

Για όσους πάντως δεν έχουν κάνει καν την αίτηση να αποκτήσουν POS, τα πρόστιμα είναι πολύ βαριά και φτάνουν στα 1.500 ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:18 - 26 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.