ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνικός Χρυσός: Έντονη αντίδραση για Καμμένο-Στον «αέρα» η επένδυση

13:21 - 10 Αυγ 2017 | Επιχειρήσεις
Ελληνικός Χρυσός: Έντονη αντίδραση για Καμμένο-Στον «αέρα» η επένδυση
Έντονη φημολογία περί αποχώρησης της Eldorado Gold και της Ελληνικός Χρυσός από την επένδυση στις Σκουριές πυροδότησε η ανακοίνωση αναβολής της εορταστικής εκδήλωσης για τα εγκαίνια των μεταλλείων Ολυμπιάδας που είχε προγραμματιστεί για τις 15 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα η Eldorado Gold και της Ελληνικός Χρυσός προχώρησαν στην αναβολή της εορταστικής εκδήλωσης, χωρίς να προβούν σε διευκρινίσεις.Αρκέστηκαν σε μια λιτή ανακοίνωση που αναφέρει ότι αναβάλεται η τελετή εγκαινίων στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας μέχρι νεωτέρας.

Με δεδομένη τη δυσαρέσκεια για την απόφαση του υπουργού Γιώργου Σταθάκη να επιλέξει το δρόμο της διαιτησίας, η παρουσία της Eldorado και η συνέχιση της επένδυσης τίθενται εν αμφιβόλω.

Σα να μην έφτανε αυτό, την Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, διαχώρισε την επένδυση στις Σκουριές από κάθε άλλη επένδυση στη χώρα και μάλιστα χαρακτήρισε τις δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική, ως «απάτη» και «ξέπλυμα χρήματος».

Ελληνικός Χρυσός: Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας

Η αντίδραση από την Ελληνικός Χρυσός ήρθε άμεσα. «Ακούσαμε με έκπληξη τον κύριο Καμμένο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» Δημήτρης Δημητριάδης, προσθέτοντας πως «είναι απαράδεκτο να είμαστε αποδέκτες τέτοιων δηλώσεων ενώ έχουμε επενδύσει πάνω από ένα δισ. δολάρια στην επαναλειτουργία των μεταλλείων της Κασσάνδρας».

Τόνισε ακόμα πως οι σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ δικαιώνουν την εταιρεία και πως «η τήρηση νομιμότητας και η προστασία του περιβάλλοντος είναι προτεραιότητές μας».

"Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας", σημείωσε με νόημα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Καμμένου.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:54 - 10 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.