ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΤΕΑΝ: Στην Ελλάδα το Πανευρωπαϊκό επαγγελματικό Σεμινάριο για Οργανισμούς Εγγυοδοσίας

11:14 - 04 Οκτ 2017 | Επιχειρήσεις
ΕΤΕΑΝ: Στην Ελλάδα το Πανευρωπαϊκό επαγγελματικό Σεμινάριο για Οργανισμούς Εγγυοδοσίας
Στο πλαίσιο της δραστηριότητας του ως ο εθνικός φορέας παροχής εγγυήσεων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και της ιδιότητας του ως πλήρους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φορέων Εγγυοδοσίας (AECM), το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) ανέλαβε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης μίας εκδήλωσης με πολύ σημαντικό και επίκαιρο περιεχόμενο.

Πρόκειται για το επαγγελματικό Σεμινάριο (Operational Training Seminar) της AECM που διοργανώνεται σε διαφορετική χώρα κάθε φορά και εφέτος θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 5 & 6 Οκτωβρίου 2017.

Σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια στήριξης της επιχειρηματικότητας ως μοχλού καταπολέμησης της ανεργίας και γενικότερα οριστικής εδραίωσης της αναπτυξιακής διαδικασίας στην οποία το χρηματοπιστωτικό σύστημα καλείται να διαδραματίσει τον αναντικατάστατο ρόλο του, το ΕΤΕΑΝ, ως διοργανωτής, πρότεινε κι έγινε αποδεκτό από την AECM, το θέμα του σεμιναρίου να επικεντρωθεί στην παροχή εγγύησης στο πλαίσιο ενός χαρτοφυλακίου, έναντι της εγγύησης μεμονωμένων επιχειρηματικών δανείων.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα απολύτως τεχνικό και ιδιαίτερο θέμα που φέρνει σε «πρώτο πλάνο» ένα από τα πιο καίρια ζητήματα που απασχολούν σήμερα το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ελλάδα, δηλαδή αυτό των εξασφαλίσεων δανείων. Η σημασία του θέματος αντανακλάται και από την ανταπόκριση στο υψηλότερο επίπεδο των δύο κεντρικών ενώσεων εκπροσώπησης των Ελληνικών Τραπεζών στην πρόσκληση του Προέδρου του ΕΤΕΑΝ Δρ. Κώστα Γαλιάτσου, αφού η Ελληνική Ένωση Τραπεζών θα εκπροσωπηθεί από την Γενική Γραμματέα της, Δρ. Χαρούλα Απαλαγάκη, η οποία θα είναι και βασική εισηγήτρια, καθώς και η Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος που θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της κ. Νίκο Μυρτάκη, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό.

Σημειώνεται ότι το Σεμινάριο θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι φορέων εγγυοδοσίας από όλη την Ευρώπη οι οποίοι είναι μέλη της AECM.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.