ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΑΣΕ:Ημερίδα για τη δημόσια διοίκηση υπό την αιγίδα του ΠτΔ

13:00 - 28 Φεβ 2018 | Επιχειρήσεις
ΕΑΣΕ:Ημερίδα για τη δημόσια διοίκηση υπό την αιγίδα του ΠτΔ
Περισσότερα από 300 διευθυντικά στελέχη, κυρίως του Δημοσίου, καθώς και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων παρακολούθησαν την ειδική Ημερίδα που διοργάνωσε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη η Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) με θέμα: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Βέλτιστες πρακτικές – Ο ρόλος του Μάνατζερ». Στόχος της Ημερίδας ήταν να συμβάλλει με απόψεις, ιδέες και ουσιαστικό, γόνιμο διάλογο στις προσπάθειες αναβάθμισης της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου, ο οποίος σε μήνυμά του που μετέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πρέσβης  κ. Γεώργιος Γεννηματάς επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών, ιδίως με την μορφή βέλτιστων πρακτικών, ωφελεί και τις δύο πλευρές, πρωτίστως δε την Δημόσια Διοίκηση, όπου για ποικίλους λόγους η υιοθέτηση καινοτομιών και προοδευτικών δράσεων επέρχεται με βραδύτητα, σε σχέση με την αμεσότητα δράσεων που παρουσιάζει ο Ιδιωτικός Τομέας. Και εδώ ο ρόλος των επιτελικών στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, όπως και ο ρόλος των Managers του Ιδιωτικού Τομέα, είναι αποφασιστικός.»

Τα  θέματα που συζητήθηκαν στην Ημερίδα αφορούσαν στη σημασία της υιοθέτησης σύγχρονων πρακτικών του επαγγελματικού μάνατζμεντ στον Δημόσιο Τομέα, σε προτάσεις για θεσμικές αλλαγές που θα βελτιώσουν τη Δημόσια Διοίκηση, σε ιδέες / αλλαγές που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα και στη δημιουργία πλαισίου Κοινών Αρχών και Αξιών.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Κωστής Χατζηδάκης, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος κ. Α. Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος κ. Ν. Τσούνης, ο Διευθυντής ΓΕΑ Ταξίαρχος κ. Π. Χατζήρης, ο Ειδικός Γραμματέας της ΠτΔ

κ. Βασίλης Ανδρονόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κ. Χρήστου, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΟΕ κ. Στ. Θωμαδάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας κ. Ι. Δερμιτζάκης, ο Πρόεδρος ΔΣ ΕΥΔΑΠ κ. Κ. Παπαδόπουλος, η Γενική Γραμματέας υπ. Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο Πρόεδρος ΕΦΕΤ κ. Ι. Τσιάλτας, ο Πρόεδρος ΑΣΕΠ κ. Ι. Καραβοκύρης κ.α.

Ομιλητές ήταν οι κ.κ. Νίκος Μιχαλόπουλος, Γενικός Διευθυντής, Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Οργανώσεων, Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Θεόδωρος Οικονόμου, Γενικός Διευθυντής Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υπουργείο Εσωτερικών, Αντώνης Μακρυδημήτρης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Καρκατσούλης, Πρόεδρος, Ινστιτούτο Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών.

Στη 2η ενότητα της εκδήλωσης ο κ. Αναστάσιος Σταλίκας, Καθηγητής Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών & Κοινωνικών Επιστημών μίλησε για θέματα εργασιακής απόδοσης, καινοτομίας και δημιουργικότητας με τη ματιά της θετικής ψυχολογίας. Επίσης παρουσίασε συνοπτικά τα ευρήματα έρευνας που διενήργησε η ΕΑΣΕ στα στελέχη του Δημοσίου Τομέα.

Τέλος τρεις CEOs οι κ.κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος Ομίλου ICAP, Πρόεδρος ΕΑΣΕ, Απόστολος Πεταλάς, Δ/νων Σύμβουλος, FOURLIS ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ μοιράστηκαν εμπειρίες και παρουσίασαν ιδέες και πρακτικές μάνατζμεντ που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν άμεσα και στον Δημόσιο Τομέα.

Το συντονισμό της Ημερίδας είχε ο Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΑΣΕ κ. Γιάννης Αναστασόπουλος.

Δήλωση Προέδρου ΔΣ ΕΑΣΕ κ. Νικήτα Κωνσταντέλλου: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η πρωτότυπη αυτή Ημερίδα είχε μεγάλη επιτυχία, αφού πάρα πολλά Ανώτερα Στελέχη του Δημοσίου Τομέα την αξιολόγησαν ως ιδιαίτερα χρήσιμη. Στην προσπάθειά μας να συμβάλουμε έμπρακτα στην Αναβάθμιση της Λειτουργίας του Δημοσίου, η ΕΑΣΕ θα συνεχίσει με ουσιαστικές πρωτοβουλίες, δράσεις και παρεμβάσεις.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.