ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: «Ομπρέλα» ελληνικών εταιριών με 1 δισ. τζίρο Κύριο

10:32 - 16 Μαρ 2018 | Επιχειρήσεις
ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: «Ομπρέλα» ελληνικών εταιριών με 1 δισ. τζίρο
Μέρα-μέρα αυξάνονται τα μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, που ετοιμάζει μια σειρά προτάσεων για την τόνωση της εξωστρέφειας των ελληνικών εταιριών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε χτες, Πέμπτη, μιλώντας σε εκδήλωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών για τις δυναμικές ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Άγις Πιστιόλας, πλέον οι εταιρίες-μέλη έχουν φτάσει τα 40 με αθροιστικό τζίρο 1 και πλέον δισ. ευρώ.

Τελευταία εταιρία που εντάχθηκε στο ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ είναι η εταιρεία συσκευασιών Tottis Pack. Η Tottis Pack, μέλος των επιχειρήσεων TOTTIS, δραστηριοποιείται από το 2000 στην παραγωγή και εμπορία χάρτινης κυματοειδούς συσκευασίας για χρήση σε πρωτογενείς (displays, χαρτοτελάρα) και δευτερογενείς (βιομηχανικά χαρτοκιβώτια) συσκευασίες.

«Ο μέσος όρος τζίρου στην Πρωτοβουλία είναι 20 εκ. με 160 εργαζόμενους. Ωστόσο, στα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ υπάρχουν εταιρίες με τζίρο από λίγες εκατοντάδες χιλιάδες μέχρι λίγες εκατοντάδες εκατομμύρια» ανέφερε ο κ. Πιστιόλας.

Όπως τόνισε, θα πρέπει οι ελληνικές επιχειρήσεις να φτάσουν ένα μέσο τζίρο στα 50 εκατ. και να δώσουν έμφαση στην εξωστρέφεια, με εξαγωγές που κατά μέσο όρο να φτάνουν το 50% των πωλήσεών τους.

Ο κ. Πιστιόλας σημείωσε ότι η Πρωτοβουλία θα ζητήσει, στο πλαίσιο των προτάσεων που καταθέτει στην πολιτεία για τόνωση των εξαγωγών, τη δημιουργία έδρας εξαγωγικού μάρκετινγκ και μάνατζμεντ στην Ελλάδα.

Αποστολή της Πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη του κεντρικού ρόλου των ελληνικών παραγωγικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων στην παραγωγή, η διατήρηση του εθνικού πλούτου στη χώρα, καθώς και η δημιουργία ενός βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου που θα συμβάλλει καθοριστικά στην επανεκκίνηση και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι: Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, Φλώρινας Δινάκη, Brava, EZA, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, Hellas Frost, Petrou Nuts, ΠΑΚΟ, Captain’s, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The Writing Fields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Χαρτέλ, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Cretan Mill, Χρυσά αυγά, ΑΠ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ- Meat Company, Χαΐτογλου, Tottis Pack, Regina, Draculi Coffee,  Αποστακτήρια Καλλικούνη.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.