ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κωλλυσιεργία των τραπεζών στα κόκκινα δάνεια μπλοκάρει εξαγορές εταιριών

13:32 - 20 Απρ 2018 | Επιχειρήσεις
Η κωλλυσιεργία των τραπεζών στα κόκκινα δάνεια μπλοκάρει εξαγορές εταιριών
Γκρίνια επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας για την κωλλυσιεργία που επικρατεί από τις τράπεζες να ξεκαθαρίσουν τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, με αποτέλεσμα να μην γίνονται εξαγορές κυρίως επιχειρήσεων που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να καταστούν υγιείς και να επανέλθουν σε κανονική κατάσταση αντιμετωπίζοντας τον δανεισμό τους.
Σε σχετική ερώτηση του reporter.gr προς τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο και οικονομικό διευθυντή του ομίλου «Γρ.Σαράντη» κ. Κωνσταντίνο Ροζακέα κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης της εταιρίας στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών το στέλεχος της εισηγμένης σημείωσε ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν επιχειρήσεις που απέτυχαν και πτώχευσαν οικονομικά, αλλά επισήμανε ότι τις συντηρούν οι τράπεζες δίνοντας παράταση ζωής, προχωρώντας σε κούρεμα δανείων, ενώ οι τράπεζες παραβλέπουν το γεγονός ότι στην αγορά υπάρχουν ενδιαφερόμενοι να τις αγοράσουν. 
Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Ροζακέας, υποστήριξε ότι ανέμενε πως η διαχείριση των «κόκκινων» δάνειων θα έφερνε στην επιφάνεια ευκαιρίες για εξαγορές, αλλά στην πράξη χάθηκαν, ενώ κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχουν εταιρείες προς εξαγορά στην ελληνική αγορά που να ταιριάζουν στο προφίλ του ομίλου Sarantis Group.
Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα του ομίλου Σκλαβενίτη, όπως και στο θλιβερό γεγονός που συνέβη στην οικογένεια, το οποίο -όπως εκτίμησε- δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στη διοίκηση.
Σημείωσε ότι ο όμιλος Σκλαβενίτη πηγαίνει καλά και κατάφερε να απορροφήσει το δίκτυο του ομίλου Μαρινόπουλου, διευκρινίζοντας ότι μπορεί να μην έχει πιάσει τους αρχικούς στόχους, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρει.
Τέλος, ο κ. Ροζακέας εκτιμά ότι η πρόκληση είναι στα χέρια της διοίκησης του ομίλου Σκλαβενίτη, ενώ σημείωσε ότι οι προμηθευτές πέτυχαν καλύτερες συμφωνίες σε σχέση με το παρελθόν.
Ανέστης Ντόκας 
Τελευταία τροποποίηση στις 13:38 - 20 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.