ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank: €850 εκατ. την περασμένη χρονιά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

10:06 - 23 Απρ 2018 | Επιχειρήσεις
Eurobank: €850 εκατ. την περασμένη χρονιά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Καλά νέα για τις ΜμΕ είχε ο επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης Small Business Segment της Eurobank κ. Δημήτρης Οικονόμου μιλώντας στο 4o Συνέδριο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι με την ολοκλήρωση των stress test των τραπεζών θα υπάρξει μείωση του κόστους χρηματοδότησης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Όπως είπε, η Eurobank έχει δώσει 850 εκατ. ευρώ τη χρονιά που πέρασε στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ η τραπεζική χρηματοδότηση έφθασε σε περισσότερες από 3.000  επιχειρήσεις  που παρουσίασαν  ετήσιο τζίρο έως 5 εκατ. ευρώ. Ο επικεφαλής της Eurobank είπε ότι η παροχή  ρευστότητας  σε  ΜμΕ είναι στο «DNA» της τράπεζας καθώς μέχρι σήμερα το ύψος  των τραπεζικών δανείων ξεπέρασε το 1δισ. ευρώ.  Μάλιστα ο κ.  Δημήτρης  Οικονόμου ανέφερε ότι τα επτά στα δέκα αιτήματα χρηματοδότησης   ικανοποιούνται. Οι ενδιαφερόμενοι σε διάστημα εννέα ημερών λαμβάνουν  την έγκριση ή την απόρριψη του αιτήματος και σε 23 ημέρες γίνεται η εκταμίευση του δανείου.

Ωστόσο το πρόβλημα της διοχέτευσης ρευστότητας προς την αγορά  προσδιορίζεται από τη σχέση δανείων προς καταθέσεις , οι οποίες να σημειωθεί  δεν επιστρέφουν μες τους ρυθμούς που επιθυμούμε, επισήμανε ο κ.  Οικονόμου.

Με στρατηγικές συνεργασίες όπως είναι το ΕΤΕΑΝ  αλλά και  Οργανισμός  της  Ευρωπαϊκής Ένωσης , όπως και την αξιοποίηση των πακέτων Juncker και Schauble καταβάλλεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα όποια ζητήματα από τη μη επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες.

Παράλληλα ο επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης Small Business Segment της Eurobank , υποστήριξε ότι η τράπεζα εισήλθε και στον τομέα των μικροπιστώσεων έως 10.000 ευρώ χωρίς εγγυήσεις  και εξασφαλίσεις  δίνοντας την ευκαιρία σε νέους επιχειρηματίες  να κάνουν το δικό τους ταξίδι στην επιχειρηματικότητα.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.