ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλαστικά Θράκης: Ολοκληρώνονται επενδύσεις €44 εκατ. με επίκεντρο σκωτσέζικη θυγατρική

07:44 - 25 Απρ 2018 | Επιχειρήσεις
Πλαστικά Θράκης: Ολοκληρώνονται επενδύσεις €44 εκατ. με επίκεντρο σκωτσέζικη θυγατρική
Φέτος ολοκληρώνεται το διετές επενδυτικό πλάνο των Πλαστικών Θράκης για τις θυγατρικές του εξωτερικού συνολικού ύψους 44 εκατ. ευρώ και ενώ είχαν προηγηθεί επενδύσεις ύψους 57 εκατ. ευρώ που ολοκληρώθηκαν κατά τη διετία 2015-2016 (κυρίως στην Ελλάδα).

Επίκεντρο των φετεινών επενδύσεων είναι η αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας κατά 15.000 τόνους, με το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης να υλοποιείται στο εργοστάσιο της θυγατρικής στη Σκωτία.

Οπως, μάλιστα, τονίζουν στελέχη της εισηγμένης, ο όμιλος είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις όποιες αναταράξεις εμφανιστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του Brexit, καθώς η θυγατρική στη Σκωτία αφορά μία εταιρεία 300 ετών που είναι φυσικά ασφαλισμένη (naturally hedged), αφού το 50% των πωλήσεών της γίνεται εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.
Επίσης, μέσα από το επενδυτικό πρόγραμμα θα διατεθούν κεφάλαια ύψους 2,5 εκατ. ευρώ σε βάθος τετραετίας για την πλήρη αναβάθμιση των μηχανογραφικών συστημάτων όλων των θυγατρικών του ομίλου.
Τα «Πλαστικά Θράκης» έχουν μονάδες παραγωγής και εμπορίας σε Ελλάδα, Σκωτία, Β. Ιρλανδία, Ιρλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία και HΠΑ.
Ο όμιλος απασχολούσε συνολικά, την 31η  Δεκεμβρίου 2017, 1.800 εργαζομένους έναντι 1.708  εργαζομένων στο τέλος της χρήσης του 2016.
Ο όμιλος των «Πλαστικών Θράκης» δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο (πέραν του αγροτικού τομέα) στους κλάδους του τεχνικού υφάσματος και των ειδών συσκευασίας.
Πωλήσεις γίνονται σε 80 χώρες, ενώ στην Ελλάδα υλοποιείται το 55% της παραγωγής και το 18% των πωλήσεων.
Ταυτόχρονα, ο όμιλος προωθεί στις αγορές της Σκανδιναβίας και του Ηνωμένου Βασιλείου μεγάλο μέρος της παραγωγής ντομάτας που πραγματοποιείται μέσω της υδροπονικής καλλιέργειας. 
Επίσης, τα «Πλαστικά Θράκης» ενδιαφέρονται να επεκταθούν στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, την αφρικανική αγορά, ενώ έχουν ξεκινήσει επαφές για επέκταση των εργασιών και στην αγορά της Κίνας.
Ανέστης Ντόκας
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.