ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κτήμα Λαζαρίδη: Επενδυτικό πρόγραμμα για δημιουργία νέων αμπελώνων

10:01 - 26 Απρ 2018 | Επιχειρήσεις
Κτήμα Λαζαρίδη: Επενδυτικό πρόγραμμα για δημιουργία νέων αμπελώνων
Σε εξέλιξη βρίσκεται από την αρχή της χρονιάς το επενδυτικό πλάνο της εταιρίας «Κτήμα Λαζαρίδη» για τη δημιουργία νέων αμπελώνων, αφού κρίνεται αναγκαία από τη διοίκησή του η αντικατάσταση και η ανανέωση των παλαιών αμπελώνων λόγω ηλικίας.
Ταυτόχρονα, μέσα στη χρονιά επικεντρώνεται πλέον σε αύξηση του κύκλου εργασιών και όχι τόσο σε περιστολή των δαπανών, καθώς το πρόγραμμα περιορισμού δαπανών που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια έχει αποδώσει καρπούς.
Με διάφορες προωθητικές ενέργειες ο Όμιλος επιχειρεί την ενίσχυση των πωλήσεων του και στο 2018, με στόχο να κερδίσει περαιτέρω μερίδιο της αγοράς τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Στις 23/1/2018 ο Όμιλος υπέγραψε σύμβαση κάλυψης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 3.700.000 ευρώ και διάρκειας 6 ετών, με κάλυψη από τις τράπεζες «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε» και «NBG Bank Malta Limited».
Στις 21/2/2018 υπέγραψε αντίστοιχα με τις «Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε» και «Eurobank Private Bank Louxembourg S.A» σύμβαση κάλυψης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 4.139.000 ευρώ και διάρκειας 7 ετών.
Το σύνολο (7,839 εκατ. ευρώ) των παραπάνω κοινών ομολογιακών δανείων θα χρησιμοποιηθεί για αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου μακροπρόθεσμου δανεισμού. Εκτίμηση της διοίκησης του Ομίλου είναι ότι οι ευνοϊκότεροι όροι του τραπεζικού δανεισμού του Ομίλου θα οδηγήσουν το 2018 σε ενίσχυση των ήδη βελτιωμένων καθαρών αποτελεσμάτων του.
Ανέστης Ντόκας
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.