ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tην Πέμπτη οι εκροές για τις μετοχές του MSCI Greece

12:59 - 25 Μαϊ 2018 | Επιχειρήσεις
Tην Πέμπτη οι εκροές για τις μετοχές του MSCI Greece
Σε νέα δοκιμασία θα περιέλθουν οι 8 από τις 9(διεγράφη η Folli Follie Group) μετοχές του δείκτη MSCI Greece το τελευταίο απόγευμα του Μαϊου όταν και θα πραγματοποιηθεί η αναδιάρθωση των δεικτών της Morgan Stanley με μοναδική ωφελημένη τη μετοχή της Jumbo οπου εκτιμάται ότι θα υπάρξουν εισροές ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

Για τη μετοχή του ΟΤΕ εκτιμάται ότι θα υπάρξουν εκροές 6,1 εκατ. ευρώ, για τον ΟΠΑΠ οι εκροές υπολογίζονται σε 4,63 εκατ. ευρώ, για τη τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν οι εκροές αναμένονται στο ύψος των 2,25 εκατ. ευρώ. Επίσης για τη τράπεζα Πειραιώς οι αναλυτές εκτιμούν για εκροές  2,03 εκατ. ευρώ, για την Alpha Bank οι εκροές αναμένονται σε 6,8 εκατ. ευρώ για την Εθνική τράπεζας σε 3,76 εκατ. ευρώ και για την Eurobank σε 4,1 εκατ. ευρώ. Βέβαια οι μεγαλύτερες εκροές(8 εκατ. ευρώ) εάν βρίσκονταν σε διαπραγμάτευση θα αντιμετώπιζε η μετοχή της Folli Follie Group.

Eίναι πλέον δεδομένο ότι μετά και τη διαγραφή της FFG έχει φτωχύνει επικίνδυνα ο ελληνικός δείκτης της Morgan Stanley αφού είναι ελάχιστες ακόμη εκείνες οι επιχειρήσεις που πληρούν τα δύο βασικά κριτήρια του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης Morgan Stanley Capital International(MSCI) και είναι: α) η μέση κεφαλαιοποίηση των τελευταίων 12 μηνών να ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ και β) να υπάρχει επαρκή διασπορά και εμπορευσιμότητα της μετοχής.

Ανέστης Ντόκας 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:07 - 25 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.