ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντ.Μπακογιάννη: Πήραμε το μάθημά μας, θα χρειαστούμε τη συνεργασία σας

07:24 - 21 Ιουν 2018 | Επιχειρήσεις
Ντ.Μπακογιάννη: Πήραμε το μάθημά μας, θα χρειαστούμε τη συνεργασία σας
Μία σειρά μέτρων που θα τονώσει τις ελληνικές επιχειρήσεις εξήγγειλε από το βήμα της ημερίδας που διοργάνωσε η Ελληνική Ενωση Αλουμινίου η κα Ντόρα Μπακογιάννη τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας που ήταν και η βασική ομιλήτρια του συνεδρίου.

Όπως ανέφερε η κα Μπακογιάννη  το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας  μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα προχωρήσει:

α) σε μείωση  του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων από το 29% που είναι σήμερα σε 20% μέσα σε  μία 2ετια,

β)  θα μειωθεί άμεσα η  φορολογία των μερισμάτων στο 5%,

γ) θα δοθούν κίνητρα για αποσβέσεις, συμψηφισμοί προηγούμενων χρήσεων 

δ) θα στηρίξει τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις,

ε) θα επιταχυνθεί η επιστροφή του ΦΠΑ και

ε) θα εφαρμόσουμε το Κυπριακό σχέδιο  για τα τουριστικά  καταλύματα  με αύξηση του συντελεστή δόμησης και ως αντιστάθισμα θα ζητήσουμε την ενεργειακή αποκατάσταση των κτιρίων για να στηριχθεί ο κλάδος αλουμινίου.

Μάλιστα η πρώην υπουργός με μία αφοπλιστική δήλωση στη λήξη της ομιλίας της απευθυνόμενη σε εκατοντάδες επιχειρηματίες του κλάδου αλουμινίου τόνισε χαρακτηριστικά: "Πήραμε το μάθημά μας και όταν αναλάβει η Νέα Δημοκρατία τη διακυβέρνηση της χώρας θα χρειαστούμε τη στενή σας συνεργασία".

Η κα Μπακογιάννη αναφερόμενη στο θέμα των δασμών που επέβαλλε η αμερικανική κυβέρνηση σημείωσε τα εξης: "Αν και ως πρώην υπουργός Εξωτερικών θα χρησιμοποιήσω μία φράση ότι ο Τράμπ έχει χάσει την μπάλα. Η Ευρώπη  θα πρέπει να διασφαλίσει  τη διατλαντική εμπορική συμμαχία που είχαμε δημιουργήσει τα προηγούμενα  χρόνια και γι αυτό θα  πρέπει να ξαναεργαστούμε προς αυτή τη κατεύθυνση".

"Ανοδική η πορεία του κλάδου αλουμινίου και το 2017"

Αύξηση 6% παρουσιασαν οι εξαγωγές του κλάδου το 2017 που παραμενει ο δεύτερος πιο εξαγωγικός κλάδος της χώρας με αξία 1,610 δις. Ευρώ.  Απασχολεί άμεσα και έμμεσα 30.000 εργαζόμενους με 21  οργανωμένες  βιομηχανικές μονάδες και 3.000 μεγάλες, μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις. Οι εξαγωγές αποτελουν το 5,5% των εμπορευματικών εξαγωγών της χώρας.

Ανέστης Ντόκας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.