ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μυτιληναίος: Ο εισηγμένος όμιλος με τα καλύτερα διεθνή πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης Κύριο

15:27 - 29 Ιουν 2018 | Επιχειρήσεις
Μυτιληναίος: Ο εισηγμένος όμιλος με τα καλύτερα διεθνή πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης
Ο όμιλος Μυτιληναίος αποτελεί τη πρώτη εισηγμένη του Χρηματιστηρίου Αθηνών που έχοντας προχωρήσει σε ένα σαρωτικό μετασχηματισμό το καλοκαίρι του 2017 που αφορούσε και την νέα εταιρική δομή της εταιρίας ακολουθεί πλέον τα καλύτερα διεθνή πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης. Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης ο όμιλος Μυτιληναίος απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Best IR Team», στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών με θέμα «Η αξία της εταιρικής διακυβέρνησης». Στη φωτογραφία διακρίνεται ο γενικός διευθυντής επενδυτικών σχέσεων και εταιρικής διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαδόπουλος να παραλαμβάνει το βραβείο από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΧΑΕ Σωκράτη Λαζαρίδη.

Στην πρόσφατη ετήσια συνέλευση των μετόχων ο πρόεδρος του ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος είχε εξηγήσει προς το σώμα των μετόχων τους λόγους ια τους οποίους ο όμιλος ακολουθεί τα καλύτερα διεθνή πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης.

Ειδικότερα ο κ. Μυτιληναίος είχε διαβάσει μέρος από την επιστολή που είχε στείλει  στους εργαζομένους το Δεκέμβριο του 2017 που ανέφερε τα παρακάτω: <Χάρη στις προσπάθειες όλων μας, βρισκόμαστε στην καλύτερη στιγμή των τελευταίων δέκα χρόνων. Και αυτή ακριβώς η στιγμή, είναι η πλέον κατάλληλη για να ανοίξουμε τα φτερά μας και να μετεξελιχθούμε στην μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της Ελλάδος. Στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας μας, θα πρωταγωνιστεί μία ελληνική στην καρδιά, αλλά πολυεθνική σε μέγεθος και προοπτική, εταιρεία, που μπορεί να σταθεί επάξια στις παγκόσμιες αγορές, χωρίς να επηρεάζεται από τους κλυδωνισμούς της εγχώριας κρίσης.Η νέα μας δομή έχει σχεδιαστεί και διαρθρωθεί με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.

 

Τα βασικά σημεία των καλύτερων διεθνών προτύπων που εφαρμόζει ο όμιλος Μυτιληναίος 

 

Τα κυριότερα σημεία των διεθνών προτύπων εταιρικής διακυβέρνησης που εφαρμόζει ο όμιλος Μυτιληναίος είναι τα εξής:

1) Είναι η πρώτη μη τραπεζική εταιρία στην Ελλάδα που έχει Διεύθυνση Εταιρικής Διακυβέρνησης,

2) Έχει προχωρήσει στη δημιουργία Εκτελεστικής Επιτροπής η οποία ασχολείται με την καθημερινή λειτουργία και διοίκηση της Εταιρείας, συνεπικουρούμενη από αρμόδιες επιτροπές (Metallurgy, Energy EPC, Finance, Capital allocation)

3) Εχει προχωρήσει στην αναδιοργάνωση του Διοικητικού Συμβουλίου

4) Ποσοστό 64% καταγράφεται ως ανεξαρτησία στο Δ.Σ.-100% ανεξαρτησία στις Επιτροπές ΔΣ (Ελέγχου και Αμοιβών & Υποψηφιοτήτων) – Αναβάθμιση Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

και 5)  Τα μέλη του ΔΣ διαθέτουν: Εξειδίκευση σε όλες τι επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας, εμπειρία σε ΔΣ, σε χρηματοοικονομικά, νομικά και ρυθμιστικά θέματα,  στις διεθνείς κεφαλαιαγορές αλλά και διεθνής και ακαδημαϊκή εμπειρία

 

 Ανέστης Ντόκας 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:29 - 29 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.