ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε δύο νέες μεγάλες αγορές του εξωτερικού στοχεύουν τα Πλαστικά Θράκης Κύριο

06:48 - 08 Αυγ 2018 | Επιχειρήσεις
Σε δύο νέες μεγάλες αγορές του εξωτερικού στοχεύουν τα Πλαστικά Θράκης
Η Αφρική και η Λατινική Αμερική αποτελούν τις δύο νέες μεγάλες αγορές που σχεδιάζουν να επεκταθούν τα <Πλαστικά Θράκης> ίσως και εντός του 2018 προκειμένου να ενισχύσουν το ποσοστό εξαγωγών. Πρόκειται για δύσκολες αγορές λόγω απόστασης, αλλά ωστόσο περιλαμβάνουν χώρες που είναι σε ανάπτυξη και αποτελούν το νέο πεδίο δράσης για τους ανταγωνιστές της ελληνικής επιχείρησης.

Ταυτόχρονα η διοίκηση έχει στρέψει τη προσοχή της και στην αγορά της Κίνας.  Η εισηγμένη ελληνική εταιρία  έχει εταιρία διανομής και εμπορίας στην κινεζική εταιρία αλλά επιθυμούν να ξεκινήσουν εξαγωγές σε σημαντικό ποσοστό αφού πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη σε επίπεδο αγοράς πρώτων υλών.  Ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης, είναι  ένας πολυεθνικός Όμιλος ο οποίος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διάθεση προϊόντων πολυπροπυλενίου διαθέτοντας παραγωγικές εγκαταστάσεις σε 5 χώρες, στην Ελλάδα, στη Μεγάλη Βρετανία, στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ο Όμιλος διαθέτει εταιρείες διανομής και εμπορίας σε 6 χώρες, στην Ιρλανδία, στη Νορβηγία, στη Σουηδία, στη Σερβία, στην Αυστραλία και στην Κίνα και δίκτυο πωλήσεων που εκτείνεται σε περισσότερες από 80 χώρες. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε δύο βασικούς κλάδους στον κλάδο των Τεχνικών Υφασμάτων  και στον κλάδο της Συσκευασίας. Οι δύο κλάδοι καλύπτουν συνολικά 24 τομείς δραστηριοποίησης. Ο Όμιλος απασχολούσε συνολικά, την 31 Μαρτίου 2018, 1.867 εργαζομένους εκ των οποίων 937 εργαζόμενοι απασχολούνταν στην Ελληνική επικράτεια.

 

<Το 63,4% των διαθεσίμων του ομίλου σε ξένες τράπεζες>

Περίπου το 36,6% των διαθεσίμων του Ομίλου( σύνολο 30,593 εκατ. ευρώ) βρίσκονται διεσπαρμένα στις τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες. Η διοίκηση του Ομίλου θεωρεί ότι αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν κίνδυνοι για την ασφάλεια των προαναφερθέντων καταθέσεων. Το υπόλοιπο βρίσκεται σε τράπεζες του εξωτερικού οι οποίες έχουν πιστωτική διαβάθμιση μεγαλύτερη του BBB-.

Ο Όμιλος εκτίθεται σε συναλλαγματικούς κινδύνους οι οποίοι προέρχονται από υπάρχουσες ή προσδοκώμενες ταμειακές ροές σε ξένο νόμισμα και από τις επενδύσεις οι οποίες έχουν γίνει στις χώρες του εξωτερικού. Η διαχείριση των διαφόρων κινδύνων αντιμετωπίζεται με τη χρήση φυσικών αντισταθμιστικών μέσων. Ειδικότερα, πολιτική του Ομίλου είναι να συνάπτεται δανεισμός και για το ύψος των υπολοίπων πελατών σε ξένο νόμισμα.

Επενδυτικό πρόγραμμα για το σύνολο του 2018

Ο Όμιλος συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου της διετίας 2017-2018 κυρίως στις θυγατρικές του εξωτερικού, το οποίο εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 44 εκ. ευρώ για το σύνολο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης. Κατά την χρήση 2017 σε συνέχεια του επενδυτικού προγράμματος έγιναν επενδύσεις  17,200 εκατ. ευρώ στον κλάδο τεχνικών υφασμάτων και 4,500 ευρώ στον κλάδο συσκευασίας.

 

To Brexit και οι θυγατρικές σε Σκωτία και Β.Ιρλανδία

Ο όμιλος δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο με τις Θυγατρικές του εταιρείες DON & LOW LTD που εδρεύει στην Σκωτία και την Synthetic Holdings Limited με έδρα την Β. Ιρλανδία Στην παρούσα φάση η διοίκηση εκτιμά ότι  δεν μπορεί να εκτιμηθεί με σαφήνεια η επίδραση που θα είχε στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις του Ομίλου, η οριστική αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας(Brexit) από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση αξιολογεί σε διαρκή βάση τα δεδομένα προκειμένου να εξασφαλίζει τα μέτρα και τις ενέργειες που θα πρέπει να ληφθούν προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στη δραστηριότητά του Ομίλου.

Ανέστης Ντόκας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.